Ulaşım

Volkswagen ID.Buzz için sürücüsüz prototip

volkswagen id.buzz

Volkswagen ID.Buzz elektrikli minivanının sürücüsüz prototipini test etmeye başladı. Sürücüsüz prototipin Argo AI ile birlikte geliştirildiği belirtilirken, test aracı otomobilin 2023’te çıkacak versiyonu konusunda fikir edinmeye de yardımcı oluyor.

Elektrikli minivan, orijinal konsepte göre daha işlevsel ancak daha az eğlenceli görünüyor. 1970’li yılların Volkswagen minivanlarını hatırlatan yuvarlatılmış kenar hatlarından vazgeçilirken, arka cam konfigürasyonu da değiştirilmişe benziyor. Yine de, eski modellere benzerlik tamamen yok olmuyor.

Volkswagen, otonom sürüş teknolojisine sahip ID.Buzz’ı ilk olarak şehirlerde teslimat için kullanmayı planlıyor. Argo AI tarafından kurulan sistemde kameralar, LiDAR modülleri, radar ve engeller için 400 metre uzağı görebilen bir bilgisayar bulunuyor.

Argo AI’ın kurucusu Bryan Salensky, sistemin GPS ile veya GPS olmadan çalışabildiğini ve altyapı değişikliklerinden etkilenmediğini belirtti. Sensörlerin yayaların, bisikletlilerin ve diğer taşıtların aksiyonlarını algıladığını söyleyen Salensky; motorun, direksiyonun ve fren sisteminin de sensörler tarafından yönlendirileceğini ve bu sayede hem doğal hem de güvenli bir sürüşün sağlanacağını dile getirdi.

Otonom sürüş sistemli Volkswagen ID.Buzz için geliştirme çalışmaları Almanya’nın Münih şehrinde devam ediyor. İki şirket filonun 2025 itibarıyla hazır hâle gelmesini amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER