ManşetlerUlaşım

Volkswagen ID.7 ile Passat’ın bayrağını elektrikli otomobil çağına taşıyor

volkswagen id.7

Volkswagen ID.7 adını taşıyan en yeni elektrikli otomobilini resmen gözler önüne çıkardı. “Sedan” otomobilleri hayata döndürmeyi hedefleyen Volkswagen, otomobil için ilk paylaşımı CES 2023’te yapmıştı. ID.7’nin resmi duyurusu ise Çin’de düzenlenen Şanghay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Volkswagen yeni elektrikli otomobiliyle ilgili bazı bilgileri hâlâ gizli tutuyor. Örneğin, otomobilin satış fiyatı henüz açıklanmış değil. Satış fiyatı, ID.7’nin dünyanın en çok satan elektrikli otomobillerinden biri olan Tesla Model 3 ile rekabet edip edemeyeceğinin önemli göstergelerinden biri olacak. ID.7 bu yılın sonbaharında Avrupa ve Çin’de yollara çıkacak. Kuzey Amerika’da ise satışlar 2024’te başlayacak.

ID.7, bir sedan otomobilden beklendiği gibi, geniş bir iç hacme sahip. Aerodinamik özellikleriyle de dikkat çeken otomobil, tam dolu bataryayla hatırı sayılır bir mesafe katetmeyi vadediyor. ID.7’nin 86 kWh kapasiteli bataryaya sahip versiyonu, WLTP standardına göre yaklaşık 700 kilometre gitmeyi mümkün kılıyor. 77 kWh kapasiteli versiyonda ise bu mesafe 615 kilometreye iniyor.

volkswagen id.7

ID.7 şarj hızı konusunda Volkswagen’in bir diğer elektrikli otomobili ID.4’ü geride bırakıyor. ID.4’te 125 kW olan hızlı şarj kapasitesi, ID.7’de 175 kW’a çıkıyor. Standart modelden daha ileri bir tarihte satışa sunulacak olan ID.7 Pro S’te ise 200 kW şarj hızını görmek mümkün olacak. ID.7’nin güçlü elektrikli motoru 282 hp beygir gücüne eşit bir performansa ulaşmayı sağlayacak.

volkswagen id.7

Volkswagen ID.7’nin temelinde şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı ID Aero isimli konsept otomobili bulunuyor. Şirket ID Aero’yu tanıtırken bu modelin Çin’de üretilmesinin planlandığını belirtmişti. Tıpkı ID Aero gibi, ID.7 de Volkswagen’in MEB adını taşıyan modüler elektrikli otomobil platformu üstüne inşa edildi.

Volkswagen ID.7’nin şirketin ikonik modellerinden Passat’ın elektrikli dönemdeki mirasçısı olacağı söylenebilir. Passat’a kıyasla biraz daha geniş ve uzun bir otomobil olan ID.7 daha büyük bir kabin ve daha fazla bagaj hacmi sunuyor.

volkswagen id.7

Volkswagen ID.7 yenilikçi bir kokpite sahip

ID.7’de sürücüleri yenilikçi bir kokpit bekliyor. Artırılmış gerçeklik tabanlı uyarı ekranı kokpitin dikkat çekici parçaları arasında yer alıyor. Dijital gösterge kümesi ise gösterge panelinde direksiyonun arkasındaki bölüme yerleştirilmiş. Otomobilin kontrollerinin neredeyse tamamı ise konsolun ortasındaki büyük dokunmatik ekran üzerinden yapılacak.

volkswagen id.7

Volkswagen ID.7’de 15 inç büyüklüğündeki yatay ekranda yeni bir menü sistemi bulunuyor. Bu menüde ısıtma ve soğutma kontrolleri ile koltuk havalandırma seçenekleri sürekli ekran üstünde tutuluyor. Ekranın yanındaki dokunmatik kızak tuşları ise sıcaklık ayarı yapmayı sağlarken, sesli komut vererek direksiyon ısıtması aktif hâle getirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER