Ulaşım

Volkswagen ID.3 Avrupa’da eylül ayında yollara çıkacak

Volkswagen ilk tam elektrikli otomobili ID.3'ü gözler önüne çıkardı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen ID.3 elektrikli otomobilin yollarda boy göstereceği tarih sonunda belli oldu. Pek çok Avrupa ülkesinde elektrikli otomobilin teslimatları eylül ayı itibarıyla başlayacak. 17 Haziran’dan itibaren Avrupa’da otomobil için depozito ödemesi yapılabilecek.

Depozito ödeyenler için “mümkün olan en kısa sürede” ve “yılın ilerleyen dönemlerinde” olmak üzere iki teslimat seçeneği sunulacak. İlk seçeneği tercih edenler eylül ayı itibarıyla otomobillerine kavuşabilecek. İkinci seçenekte ise teslimatlar yılın dördüncü çeyreği içinde başlayacak. Daha geç teslimatı tercih etmek için ortada mantıklı bir sebep de bulunuyor. Volkswagen’in ID.3’ün yazılımı konusunda sıkıntı yaşadığına dair söylentiler gerçek gibi görünüyor.

Teslimatı yapılacak ilk ID.3 modellerinde Volkswagen’in sözünü daha önce verdiği App Connect ve araç içi ekran özelliklerinin bazıları bulunmayacak. Bu özellikler daha sonra ücretsiz olarak sunulacak bir yazılım güncellemesiyle otomobile eklenecek. Teslimatı yıl sonunda yapılacak otomobillerde ise bu özellikler anında sunulacak.

Volkswagen ID.3’ü üç farklı menzil seçeneğiyle satmayı planlasa da; ilk etapta satılacak 30 bin adet “First Edition” modelinde 58 kWh kapasiteli bir pil bulunacak. 100kW DC veya 11kW AC hızlı şarj desteğine sahip olan bu pil, tek şarjla 420 kilometre mesafe katetmeyi mümkün kılacak.

Volkswagen ID.3 First Edition modelleri için üç farklı konfigürasyon seçeneği sunuluyor. Standart paket 40 bin avronun altında bir fiyat karşılığında satılacak. Artırılmış gerçeklik destekli panel, iki ekstra hoparlör ve sürüş desteği özellikleri bulunan Max isimli en üst paket içinse yaklaşık 50 bin avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER