Ulaşım

Volkswagen ID.3’ün yazılım geliştirme sürecinde sıkıntı yaşıyor

volkswagen id.3

Volkswagen, ID.3 adını verdiği ilk tam elektrikli otomobilini geçtiğimiz eylül ayında duyurmuştu. Almanya’da yayın yapan Manager Magazin isimli internet sitesinde yer alan habere göre, şirket otomobilin yazılımı konusunda bazı sorunlar yaşıyor.

Haberde ID.3’ün yazılımında çok sayıda hatanın bulunduğu ve bu hataların aracın işleyişinde çeşitli sorunlara yol açtığı belirtiliyor. Test sürücülerinin bulduğu günlük sayısının 300’e kadar ulaştığı ifade edilirken, sorunların ID.3’ün önümüzdeki yaz planlanan çıkışını etkileyebilecek boyutta olduğu öne sürülüyor.

Manager Magazin, geçtiğimiz aralık ayında da ID.3 ile ilgili başka bir haber yapmıştı. Söz konusu haberde, banttan inen otomobillerin tam teşekküllü bir yazılıma sahip olmadığı iddia edilmişti.

Volkswagen için ID.3 büyük önem taşıyor

Volkswagen cephesinden yapılan açıklamada ise sadece gecikme iddiasına yanıt verildi. Şirket tarafından Automotive News Europe sitesine gönderilen açıklamada, ID.3’ün yaz aylarında satışa sunulması planında değişiklik olmadığı ifade edildi. Yazılımda bulunan hatalar konusunda ise bilgi verilmedi.

İddianın doğruluğu belirsiz olsa da, ID.3’ün başarısı Volkswagen açısından büyük önem taşıyor. Dizel emisyon skandalının etkisini hâlâ kıramayan şirket, elektrikli otomobil dönüşümüne büyük yatırım yapıyor. ID.3’ün göstereceği performansın şirketin bu alandaki yeni adımlarına da yön vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER