Ulaşım

Volkswsagen 2021’den itibaren Kuzey Amerika’da elektrikli otomobil üretecek

volkswagen elektrikli otomobilVolkswagen, yeni e-Golf’ü geçtiğimiz hafta Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı. Otomotiv devi, Kuzey Amerika’ya yönelik elektrikli otomobil planlarını da kamuoyuyla paylaştı. 10 yıllık bir plan hazırlayan şirket, “niş bir tedarikçiden yüksek hacimli ve kârlı bir üreticiye dönüşme” hedefine ulaşmak için hareket edecek. Volkswagen, bu hedef doğrultusunda 2021’den itibaren Kuzey Amerika’da elektrikli otomobil üretimine başlamayı planlıyor.

Kuzey Amerika’da yeni mağazalar açmak, şirketin kıtada üretim için oluşturduğu iki aşamalı planın ikinci aşamasını teşkil ediyor. Volkswagen markalarının yönetim kurulu başkanı Herbert Diess, şirketin Kuzey Amerika’daki elektrik altyapısına önemli yatırımlar yapacağını belirtti. ABD’deki faaliyetlerini de artıracaklarını söyleyen Diess, büyük SUV ve sedan tipi araçlara odaklanacaklarını dile getirdi.

Volkswagen elektrikli otomobil konusunda geliştirdiği konsept platformlarını yıl içinde görücüye çıkarmıştı. Elektrikli otomobil üretimi konusunda modüler bir yaklaşım çerçevesinde hareket etmeyi planlayan şirket, Kuzey Amerika’da gerçekleştireceği üretimde de bu plana bağlı kalacak.

Volkswagen elektrikli otomobil konusuna marka imajını düzeltmek için önem veriyor

Volkswagen, dizel emisyon skandalının ardından kendisini elektrikli otomobil üreticisi olarak konumlamaya büyük önem veriyor. Skandalın ardından yeniden yapılanmaya giden şirket, 30 bin çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. Alman otomotiv devi, 2025 itibarıyla şimdikinden daha az çalışanla yüzde 25 daha fazla sayıda araç üretmeyi amaçlıyor. Şirket, 2025 itibarıyla 3 milyon elektrikli otomobil satmayı da kendisine hedef olarak belirlemiş durumda.

İLGİLİ HABERLER