Ulaşım

2017 model Volkswagen e-Golf daha yüksek performans ve uzun menzil vadediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volkswagen e-golfVolkswagen’in elektrikli otomobili e-Golf’ün 2017 modeli Los Angeles Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Selefine göre yüzde 50 daha uzun menzil vadediyor. Batarya boyutunun 24.2 kWh’den 35.8 kWh’ye çıkması, söz konusu durumun temelini teşkil ediyor. Bu da otomobilin menzilini 200 kilometreye yükseltiyor.

volkswagen e-golfMenzildeki bu artış, 2016 model e-Golf’e kıyasla önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Geçen yılın e-Golf’ü tam anlamıyla dolu bataryayla 133 kilometre mesafe katedebiliyordu. Bu da otomobilin Nissan Leaf gibi rakip elektrikli hatchback’ler ile olan rekabetinde geri kalmasına neden olmuştu.

volkswagen e-golfVolkswagen e-Golf, yeni versiyonuyla daha fazla sürüş zevki de vadediyor. 134 beygir gücündeki yeni motor, 100 kilometre hıza 9.6 saniye içinde çıkabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise 150 kilometreye yükseliyor.

volkswagen-e-golf-181016-1Yeni e-Golf, Volkswagen’in Dijital Kokpit’ini opsiyonel olarak sunuyor. Dijital Kokpit’te analog göstergelerin yerini 12.3 inç’lik renkli bir ekran alıyor. Dileyen kullanıcılar ise Dijital Kokpit yerine 9.2 inç bir ekran sunan Discover Pro sistemini tercih edebilecek.

Volkswagen e-Golf için kesin çıkış tarihi açıklanmadı

Yeni e-Golf’ün ne zaman yollarda boy göstereceği konusunda şimdilik bir bilgi verilmedi. Otomobilin olası satış fiyatı da şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER