Teknoloji

Vodafone Facebook’un kripto para birimine desteğini sürdürüyor

vodafone

Facebook’un kripto para girişimi Libra, geçtiğimiz hafta sonuna girilirken önemli bir gelişmeyle gündeme gelmişti. Visa, MasterCard ve bunun gibi önemli ödeme sistemleri şirketleri, kripto para birimine destek veren Libra Birliği adlı oluşumdan ayrılmıştı. Libra’ya destek veren Vodafone ise, desteğini sürdürdüğünü yineledi. Ancak mobil operatörün bir şartı da bulunuyor.

Vodafone, Libra’nın başına bağımsız bir genel müdür atanmasını ve bu oluşumun tamamen Facebook’tan bağımsız hâle gelmesini istiyor.

Telekom devi, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamayla zorda olan kripto para birimi projesine verdiği desteği yinelemişti. Bununla birlikte, bağımsız yönetimin Libra’nın başarısının garantilenmesi için kritik önem taşıdığını da kaydetti.

Vodafone’un CEO’su Nick Read, söz konusu iş için bağımsız bir yöneticinin gerekli olduğunu kaydetti. “Facebook’tan olmayan bir genel müdür bir an önce görevlendirildiği takdirde, insanlar bu kuruluşun amacını anlayacaklardır.” diye de ekledi.

Vodafone, Facebook’un Libra Birliği adlı oluşumunun kurucu üyelerinden bir tanesi. Libra Birliği, kripto para biriminin gözetiminden sorumlu idari kuruluş olarak görev yapıyor.

Vodafone’un Almanya’nın Düsseldorf şehrindeki ofisinde konuşan Read, Vodafone’un projeye tamamen bağlı kalmaya devam edeceğini kaydetti. En başta da belirttiğimiz gibi, proje geçtiğimiz hafta içinde Visa ve MasterCard gibi önemli destekçilerini kaybetmişti. Aynı zamanda idari kuruluşlardan gelen baskılar da artıyor.

Libra henüz faaliyete geçmese de, son birkaç ay bu para birimi için epey çetin geçiyor. Son olarak Libra’nın ürün yöneticisi Simon Morris de kuruluştan ayrıldı.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, Vodafone en azından şimdilik kripto para birimine olan desteğini sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER