ManşetlerTeknoloji

BlueOS işletim sistemli Vivo Watch 3 tanıtıldı

vivo watch 3

Vivo, X100 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarının yanı sıra, bir süredir sızıntılarını gördüğümüz yeni akıllı saatini, Vivo Watch 3’ü tanıttı. BlueOS işletim sistemine sahip olan Vivo Watch 3, AMOLED ekran, eSIM desteği ve dikkat çekici 16 güne kadar pil ömrü ile piyasaya sürülüyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Çin tanıtımında, Vivo X100 serisinin yanı sıra paslanmaz çelik kasalı akıllı saat Vivo Watch 3 de görücüye çıktı.

Vivo Watch 3, 1.43 inç kavisli AMOLED ekrana sahip dairesel kadran tasarımı ile modern bir görünüme sahip. Saat, silikon ve deri kayış seçenekleriyle kullanıcıların tercihine sunuluyor. Vivo Watch 3’ün tasarımı, önceki modele kıyasla daha ince form faktörüne sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Saatin arayüzünde ve diğer işlevlerde gezinmek için paslanmaz çelik yapıda bir crown ve sağ altta fiziksel bir düğme bulunuyor. Akıllı saatin 1.43 inç dairesel ekranı, 466 x 466 çözünürlüğünde ve her zaman açık ekran modunu destekliyor.

Sağlık ve fitness özelliklerine gelince, Vivo’nun yeni akıllı saati, kalp atış hızı takibi ve SpO2 sensörüyle donatılmış. Saat, anormal dalgalanmaları tespit ettiğinde kullanıcıları uyarıyor. Ayrıca uyku, stres, adet döngüsü takibi gibi özelliklerle donatılmış ve işitme koruması için yüksek gürültü seviyelerini algılayabiliyor. Vivo Watch 3, 100’den fazla egzersiz modunu destekliyor ve özelleştirilebilir egzersiz planları sunuyor.

vivo watch 3

Vivo Watch 3 BlueOS işletim sistemiyle geliyor

BlueOS işletim sistemine sahip Vivo Watch 3, kullanıcılara kartlarını saklama, bilek hareketiyle ekran kontrolü, QR kodla ödeme yapma gibi yenilikçi özellikler sunuyor. Saat, eSIM desteği sayesinde eller serbest arama yapma imkanı da sunuyor. 4GB depolama ve 64MB belleğe sahip olan Vivo Watch 3, 505 mAh batarya kapasitesi ile tek şarjla 16 gün pil ömrü sunuyor.

Vivo Watch 3’ün fiyatlandırması şu şekilde belirlenmiş: Bluetooth + Yumuşak kauçuk kayışlı model 150 dolar, Bluetooth + Deri kayışlı model 164 dolar, eSIM + Yumuşak kauçuk kayışlı model 178 dolar ve eSIM + Deri kayışlı model 191 dolar olarak belirlenmiş. Saat, siyah, ay ışığı, yıldız ışığı ve parlak ay renk seçenekleri ile geliyor.

Tek bir bakışta Vivo Watch 3 özellikleri

Vivo Watch 3’ün teknik özellikleri arasında, 1.43 inç 466×466 piksel AMOLED ekran, 64MB RAM, 4GB depolama, LTE, eSIM, Bluetooth 5.2 LE, NFC bağlantı seçenekleri, 505mAh batarya (eSIM ile 7 gün, Bluetooth ile 16 gün pil ömrü), sesli arama için hoparlör ve mikrofon, 50 metre suya dayanıklılık ve BlueOS işletim sistemi yer alıyor. 46.1 x 46.1 x 13.75mm boyutları ve 36 gram ağırlığı ile Vivo Watch 3, hem tasarım hem de teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu yeni cihaz, Vivo’nun giyilebilir teknoloji alanındaki iddiasını ve yenilikçi yaklaşımını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER