Teknoloji

Vivo V20’nin teknik özellikleri belli oldu

vivo v20

Vivo V20 serisinin üyeleri geçtiğimiz hafta Tayland’da gözler önüne çıkmıştı. Orta segmentte konumlanan üç telefon, bugün itibarıyla Güney Doğu Asya ülkelerinde raflardaki yerini almaya başladı. V20 serisinin üyeleri, kutularından Android 11 işletim sistemiyle çıkacak ilk cihazlar olmaları nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Seride V20 SE, V20 ve V20 Pro adını taşıyan üç telefon bulunuyor. Daha önce yapılan duyurularda V20 SE ile V20 Pro’nun özellikleri üstüne odaklanılmıştı. Vivo’nun son duyurusunun merkezinde ise V20 yer alıyor.

Vivo V20’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 720G işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB olan dahili depolama alanı ise microSD kart desteğiyle artırılabiliyor.

Akıllı telefon, 6.44 inç büyüklüğünde bir OLED ekrana sahip. Bu ekran telefonun parmak izi tarayıcısını da barındırıyor. Ekranın üzerindeki damla çentikte ise 44 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Vivo V20’nin arka kamera tasarımı, X50 Pro ile aynı. Ancak kamera modülünde aynı sensörlerin yer almadığını en baştan belirtmek gerekiyor. V20’de ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Aynı zamanda makro çekimlerde de kullanılabilen 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel mono sensör sistemi tamamlıyor.

Vivo V20, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 33W hızlı şarj desteğine sahip. Telefon için siyah, beyaz ve mor gradyan olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuluyor. V20 bugün itibarıyla Güney Doğu Asya ülkelerinde ön siparişe açılacak. Telefon Endonezya’da 5 milyon Endonezya rupisi (2613 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER