Teknoloji

ViewSonic Elite serisi iki yeni üyeyle büyümeye devam ediyor

viewsonic elite

ViewSonic Elite serisi oyun monitörlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Serinin CES 2019‘da tanıtılan yeni üyeleri, XG240R ve XG350R-C isimlerini taşıyor. Bu monitörlerde sırasıyla 16:9 standart ve 21:9 ultra geniş görüntü oranı sunuluyor. İki monitör de yüksek yenileme oranları ve AMD FreeSync teknolojisinin varlığıyla dikkat çekse de, asıl öne çıkan özellikleri çok sayıda PC aydınlatma ekosistemini desteklemeleri oluyor.

Elite serisinin yeni üyeleri, toplama bilgisayar oluşturanların bile eş zamanlı bir aydınlatma deneyimi yaşamasını mümkün kılıyor. Elite’in RGB yazılım ortakları arasında Thermaltake’in TT RGB PLUS ekosistemi, Razer’ın Chroma’sı ve Cooler Master’dan MasterPlus bulunuyor.

XG240R’nin 24 inçlik ekranı 1080p çözünürlük sunuyor. 144 Hz yenileme oranına sahip ekranın tepki süresi ise 1 ms. Kavisli bir tasarıma sahip olan XG350R-C’de ise çözünürlük 3440 x 1440 piksele çıkıyor. Her iki monitörde de HDMI ve DisplayPort bağlantıları bulunuyor. USB 3.0 girişleri, AMD FreeSync desteği ve yerleşik hoparlörler de özellik listelerinin diğer üyeleri arasında bulunuyor.

Elite serisinin yeni üyelerinin özellikleri piyasadaki muadillerinden pek farklı olmasa da, kullanıcılara sunulan özelleştirme imkanı işleri farklı bir boyuta taşıyor. Bu monitörlerin seçiminde en önemli faktörlerden birinin platformlar arası PC aydınlatma desteğinin olacağını görmek çok zor değil. Yazılım ortaklarının sayısı sadece 3 olsa da, kullanıcılar için sadece tek bir ekosisteme bağlı kalmaktan daha iyi bir durum olduğu rahatlıkla söylenebilir.

ViewSonic Elite XG240R, bu ay içinde yurt dışında 266 dolar karşılığında satışa sunulacak. Yine bu ay içinde piyasaya sürülecek XG350R-C içinse 716 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER