Teknoloji

Valve sanal gerçeklik cihazları için standart bir arayüz geliştirme peşinde

Valve gelecek hafta yayınlayacağı yazılım geliştirme araçlarıyla yazılımcılara, sanal gerçeklik oyunlarında kontrollerin uygulanması için standart bir yol sunacak.

oculus-rift-clove-090114

Valve tasarımcısı Brian Coomer söz konusu aracın yayınlanmasına birkaç günün olduğunu ve Steam Dev Days olarak adlandırılan ve 15 Ocakta başlayacak olan geliştirici etkinliğinde yayınlanacağını söylemişti. Bunun ötesinde fazla bir detay bulunmuyor, ancak şirket daha önceleri bir prototip göstereceğini ve birkaç yıl içinde makul fiyatlı bir VR (Sanal Gerçeklik) donanımının neler yapabileceğini temsil edeceğini dile getirmişti. Valve’ın geçmişte de Oculus ile, Crystal Cove olarak bilinen en yeni VR donanım prototipini CES’te tanıtan şirket ile işbirliği yapmıştı.

Kumanda geliştirme aracının Steam Machines için çıkacak daha geniş kapsamlı yazılım araç setinin bir parçası olacağı söyleniyor. Valve kendisini üreticiler ve geliştiriciler arasında bir bağlantı noktası olarak konumlandırıyor, oluşturduğu platform ile çeşitli donanımların uyumluluğunu garanti altına alma amacını güdüyor. Benzer konumlandırmanın sanal gerçeklik özellikli kumandalar için de yapıldığını söyleyebiliriz.

Oculus şimdiye kadar prototip özelliği taşımayan bir aksesuar çıkarmış tek şirket değil. Bu nedenle Valve’ın kendi VR donanımını geliştiren başka üreticilerle de anlaşma yaptığını görebiliriz. Örneğin Sony’nin bir VR donanımı üstünde çalıştığı biliniyor. Rift’in henüz geliştirme aşamalarının başlarında olduğunu ve donanım çeşitliliğinin şimdiden ufalandığını gördüğümüz bir ortamda Valve, geliştireceği yazılım geliştirme araçlarıyla bu alanda büyük bir oyuncu olabilir. Oyun geliştiricileri sadece farklı kumandaları desteklemekle kalmayıp, farklı sanal gerçeklik sistemlerinde de sorunsuz şekilde çalışacak çözümler peşinde olacaktır.

İlgili >> The Verge, BBC

[Görsel – Geeky Gadgets]

İLGİLİ HABERLER