Teknoloji

Uber arka planda çalışırken konum takibi yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

uber-logo-081214

Uber, gizlilik politikasında yapacağı bir değişikliğin ardından kullanıcılarından arka planda çalışırken konum takibi gerçekleştirmek için izin isteyecek. Şirket bu değişiklikle kullanıcılarına daha hızlı biçimde ulaşacağını belirtirken, değişikliğin 15 Temmuzda devreye gireceğini açıkladı. Uber aynı güncellemeyle kullanıcılarından kişi listelerini de paylaşmalarını isteyecek. Şirket bu hamlesinin amacını ise kullanıcılarının aile ve arkadaşlarına özel teklifler sunmak olarak açıkladı. Söz konusu değişiklikler Uber’in hem iOS hem de Android uygulamasında aktif hâle gelecek.

Uber son dönemde gizlilikle ilgili bazı şikayetlerle gündeme gelmişti. Şirket çalışanlarının kullanıcı verilerinin büyük bir kısmına erişebilmesi ve bu verilerden bazılarının açığa çıkması Uber’in başını ağrıtmıştı. Gizlilik odaklı yeni değişikliklerin zorunlu olmaması ise Uber’e gelecek tepkileri biraz olsun dizginleyecek gibi gözüküyor.

Uber’den yapılan açıklamada yeni gizlilik politikasının eskisinin yarısı uzunluğunda olduğunun ve çok daha kolay anlaşılabileceğinin altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER