Manşetler

Twitter’ın “resmi” etiketi yeniden kullanımda

twitter

Twitter mavi tik dağıtımını paralı hâle getirerek kendi hesap onaylama sistemini yok etmişti. Mikro blog servisi, bu duruma çözüm olarak bazı hesaplara gri renkli “resmi” etiketini eklemeyi seçmiş, ancak bu etiketler dağıtılmaya başladıktan birkaç saat sonra geri çekilmişti. Bütün bunların sadece bir-iki gün içinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Şirketin yeni sahibinin gri renkli “resmi” etiketini “öldürdüğünü” açıklamasından kısa bir süre sonra bu etiket yeniden görülmeye başladı. Mikro blog servisinin başkan yardımcısı Esther Crawford, bu etiketin resmi kurumların ve ticari kuruluşların sayfalarında kullanılabileceğini daha önce belirtmişti. Crawford’un bahsettiği bu geri dönüşün gerçekleşmesi fazla zaman almadı.

Wired, Coca-Cola, The New York Times, NBA gibi hesaplarda gri renkli “resmi” etiketini yeniden görmek mümkün oluyor. “Resmi” etiketi mikro blog servisi Elon Musk’ın hâlâ eleştirmeye devam ettiği eski tarz mavi tik dağıtım sisteminin bir devamı olarak nitelenebilir. Musk, mavi tiklerin Blue aboneliği kapsamında satılmasının “muhteşem bir eşitleyici” olduğunu savunuyor. Ancak parayla mavi tik sahibi olanların isimlerini değiştirip bazı hesapları taklit etmesinin yarattığı kafa karışıklığı, şirketi böyle bir önlem almaya itmişti.

twitter

Elon Musk, başkalarını taklit eden hesapların cezalandırılacağını açıklamıştı. Parodi hesaplarının kendilerini açıkça belirtmesini isteyen Musk, son olarak bu hesapların adında “Parodi” ibaresinin geçmesinin de zorunlu hâle geldiğini belirtti.

Twitter mavi tikin hangi yolla alındığını belirtiyor

Bir mavi tikin Blue aboneliğiyle mi alındığı yoksa “hükumet, haber, eğlence veya belirlenmiş başka bir kategoride dikkate değer olduğu” gerekçesiyle mi verildiğini anlamak için profildeki mavi tikin üstüne dokunmak yeterli oluyor. Örneğin, şirketin yeni döneminin öne çıkan figürlerinden biri olan Esther Crawford‘un mavi tikini Blue aboneliğiyle almış olması dikkat çekiyor.

Twitter’da Elon Musk döneminde bu tarz şeylerle karşılaşmak pek şaşırtıcı olmayacak. Mikro blog servisinin yeni dönemde yeni şeyler deneyeceği ve hata yapmaktan çekinmeyeceği bizzat Musk tarafından açıklanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER