Manşetler

Twitter’ın “resmi” etiketinin ömrü uzun olmadı

twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter yüksek profilli bazı hesapların gerçekliğini göstermek için artık parayla verdiği mavi tikin yanına “Resmi” yazılı bir etiketi de eklemişti. Ancak bu etiketin ömrü fazla uzun olmadı. “Resmi” etiketi görülmeye başladıktan kısa bir süre sonra kayboldu. Mikro blog servisinin sahibi Elon Musk, söz konusu özelliği “öldürdüğünü” belirtti.

Ancak ortada tam anlamıyla bir ölüm olmadığını söylemek gerekiyor. Twitter’ın başkan yardımcısı Esther Crawford, kullanıcıların bu etiketi görmeye devam edeceğini, ancak etiketin ilk olarak “devlet kurumlarına ve ticari kuruluşlara” dağıtılacağını belirtti. Crawford, bireysel kullanıcıların odak noktalarında olmadığının altını çizdi.

Kararını meşrulaştırmaya çalışan Musk, orijinal mavi tiki Blue aboneliğine bağlama nedeninin platformu demokratikleştirmek olduğunu hatırlattı. Musk, mavi tikin “muhteşem bir eşitleyici” olduğunu belirtti.

Twitter yeni şeyler deneyecek ve sonuç alamadığı takdirde vazgeçecek

Crawford ise mikro blog servisinde artık “kutsal inekler”in olmadığını ve Musk’ın sonuç vermeyecek şeyleri denemeye niyetli olduğunu dile getirdi. Kısacası Twitter önümüzdeki dönemde bazı şeyler deneyecek ve bunlardan sonuç almadığı takdirde fazla zaman kaybetmeden vazgeçecek.

Bu açıklamaların kafa karışıklığını biraz daha artıracağı söylenebilir. Mikro blog servisi resmi kurumların ve ticari kuruluşların hesaplarını doğrulamaya devam edecek. Ancak ünlülerin ve tanınmış kişilerin ekstra bir doğrulama alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Buna ek olarak, artık Twitter’ın denediği yeni özelliklerin de güvence altında olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Mikro blog servisinde önümüzdeki dönem hareketli geçmeye devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER