Manşetler

Twitter’da bazı hesaplara “resmi” etiketiyle bir doğrulama işareti daha eklenecek

twitter

Görünen o ki, Twitter’ın yeni hesap doğrulama sistemi iki katmandan oluşacak. Blue abonelik sisteminin yenilenmesinden sorumlu olan başkan yardımcısı Esther Crawford, bazı hesaplarda mavi tikin yanı sıra “resmi” yazılı bir etiketin kullanılacağını açıkladı.

Söz konusu etiket daha önce mikro blog servisinin şirket içi sürümlerinde görülmüştü. Ancak ilk defa bir şirket yetkilisi bu etiketin varlığını doğruluyor. İletişim ekibinin büyük bölümü işten çıkarıldığı için mikro blog servisinden henüz konuyla ilgili detaylı bir açıklama gelmiş değil.

Crawford, “resmi” etiketinin devlet görevlilerine, şirketlere, iş ortaklarına, büyük medya kuruluşlarına, yayıncılara ve kamuya mal olmuş bazı isimlere özgü olacağını belirtti. Şirketin bu etiketi hangi kriterler çerçevesinde ve nasıl bir değerlendirme sürecinin ardından vereceği konusu ise belirsizliğini koruyor. Crawford, daha önceden onaylanmış tüm hesapların “resmi” etiketini alamayacağını ve bu etiketin parayla satılmayacağını açıkça belirtti.

Bu hamle, Musk’ın mavi tikleri Blue aboneliği içinde sunma planına karşı gelen eleştirilerin bir kısmına yanıt olarak değerlendirilebilir. Hesap doğrulamanın para karşılığında yapılabilmesinin dolandırıcıların ve yalan haberlerin yayılmasının önünü açtığı belirtilmişti. Crawford’dan önce mikro blog servisinin bir diğer üst düzey yöneticisi olan Yoel Roth da başkalarını taklit ettiği düşünülen hesaplara yönelik proaktif değerlendirme süreçlerinin artırılacağını dile getirdi. Buna ek olarak, şirketin sahibi Elon Musk da Twitter’ın başkalarını taklit eden hesapları yasaklayacağını açıklamıştı.

Twitter’ın yeni sistemi eleştirilen eski hesap onaylama sistemine benziyor

Yeni “resmi” etiketinin mikro blog servisinin Elon Musk tarafından eleştirilen mevcut hesap onaylama sistemine benzediği söylenebilir. Bu sistemin adil olmadığı hem Musk hem de başkaları tarafından dile getirilmişti. “Resmi” etiketinin verileceği hesapların mikro blog servisince belirlenecek olması, aralarında Yoel Roth’un da bulunduğu bazı yöneticilerin eleştirdiği süreçlerin tekrarlanacağı anlamına geliyor.

Twitter’ın “resmi” etiketini ve genişletilmiş onaylama sistemini önümüzdeki günlerde kullanıma sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER