Manşetler

Elon Musk’tan Twitter Blue’ya mavi tik zammı

twitter blue
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter abonelik servisinin fiyatını artırıyor. Twitter Blue adını taşıyan abonelik servisinin ABD’deki aylık ücreti 4.99 dolardan 8 dolara çıkacak. Diğer ülkelerde de o ülkelerdeki tüketicilerin alım gücüne göre ayarlama yapılacak. Söz konusu artış, Twitter’ın sahibi ve CEO’su Elon Musk tarafından duyuruldu.

Twitter fiyatlarını artırdığı servise yeni özellikler eklemeye hazırlanıyor. Blue aboneleri artık daha az reklam görecek. Buna ek olarak, platforma daha uzun videolar ve ses kayıtları yükleyebilecek. Söz konusu özelliğin testleri, Musk’tan önceki dönemde başlamıştı.

Musk Twitter Blue abonelerinin yanıtlarda ve bahsetmelerde önceliğe sahip olacağını ve bunların platformdaki “spam” miktarını azaltmak için önem taşıdığını belirtti. “Twitter’ın mavi tiki olmayanlara uyguladığı mevcut ‘lordlar ve köylüler sistemi’ saçmalık” ifadesini kullanan Elon Musk, hesap doğrulama ve mavi tik sahipliğinin de Blue aboneliğine bağlı olacağını belirtti.

Blue abonelerine sunulan bir diğer özellik ise bazı sitelerdeki ücretli makalelere erişim imkanı olacak. Ancak bunun Twitter’ın yayıncılarla gerekli anlaşmaları yapmasına bağlı olarak daha sonra sunulacak bir özellik olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu yeniliklerin ne zaman kullanımda olacağı şu an için bilinmiyor.

Twitter’ın Elon Musk’ın sahipliğinde nasıl bir değişimden geçeceğine dair spekülasyonlar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Çıkan ilk haberlerde Twitter Blue’nun aylık ücretinin 20 dolara yükseleceği iddia edilmişti. Ancak bu haberlere gelen tepkilerin ardından Musk, fiyatı revize etmiş gibi görünüyor. Twitter’ın sahibi ve CEO’su bu revizyonu “Bir şekilde faturaları ödemek zorundayız. Twitter tamamen reklam verenlere bağlı kalamaz. 8 dolara ne dersiniz?” paylaşımıyla duyurmuştu.

Twitter Blue’daki değişiklikler, mikro blog servisinde yapılacakların sadece başlangıcı gibi görünüyor. Elon Vine’ı geri getirmeyi planladığı söyleniyor. Şirkette işten çıkarmaların gerçekleşeceği iddiası ise şu an için Musk tarafından yalanlanmış durumda.

İLGİLİ HABERLER