Teknoloji

Twitter Periscope’tan canlı yayın butonunu Android uygulamasına getiriyor

twitter periscope
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter periscopePeriscope ile entegrasyonu artırılan Twitter Android uygulamasının kullanıcıları yeni bir tweet yazmak istediklerinde “canlı yayına geç” butonunu da seçenekler arasında görecekler.

Bugün itibarıyla kısıtlı sayıda kullanıcı Twitter Android uygulaması içinde söz konusu butonu görecek ve buna tıkladıklarında Periscope uygulamasına yönlendirilecekler. Buradan da canlı yayın yapmaya başlayabilecekler. Periscope uygulamasının henüz yüklememiş kullanıcılar ise Google Play Store’a yönlendirilecekler.

Bu entegrasyon ile birlikte Twitter kullanıcı deneyimi bakımından Facebook’a biraz daha yaklaşmış oluyor. Facebook, uygulaması içinde yer alan durum güncellemesi bölümünden canlı yayına geçme imkanını kullanıcılara bir süredir sunuyor.

twitter androidTwitter, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada “Canlı Yayına Geç” butonunu küçük bir kullanıcı yüzdesine sunmaya başladıklarını, zamanla tüm kullanıcıların Twitter üzerinden Periscope yayını başlatma imkanına sahip olacağını kaydetti.

Geçen yıl Twitter tarafından satın alınmış olan Periscope ana şirketten bağımsız gibi görünmeyi sürdürüyor. Bu durum Periscope’un kendi kimliğini ve kullanıcı kitlesini inşa etmesine izin veriyor. Ancak bu durum aynı zamanda Twitter’ın kendi uygulamasına canlı video özelliklerini entegre etmesini Facebook’ta olduğu kadar hızlı yapmıyor. Twitter’dan canlı yayın yapmayı başlatmak için Periscope uygulamasını indirmenin gerekli olması birçok kullanıcı için göze almayacakları bir zahmet olabilir. Halbuki Facebook’ta canlı yayını doğrudan uygulamanın kendisi içinden başlatmak mümkün oluyor.

Belki de bu sadece bir başlangıçtır. Geçen hafta sürekli saklanan canlı yayın ve içerik arama gibi özelliklerin sunulduğunu düşündüğümüzde, Twitter ve Periscope’un birlikte hızlı şekilde hareket edebildiklerini göstermek istediklerini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER