Eğlence

Twitter Periscope uygulamasının fişini çekti

twitter periscope

Twitter, Periscope ile mobil cihazlardan canlı yayın döneminin öncülerinden biri olmuştu. Zaman içinde Periscope’un özelliklerini ana uygulamasında toplayan şirket, bir süre önce de Periscope”un fişini çekeceğini açıklamıştı. Twitter, bugün itibarıyla Periscope’u tamamen kapattı.

Periscope, uygulama mağazalarından daha önce çıkarılmıştı. Cihazlarda yüklü bulunan Periscope uygulamaları da bugünden itibaren işlevsiz hâle geldi. Periscope’un internet sitesi ise bir süre daha açık kalacak ve bir tür arşiv işlevi görecek.

Periscope ekibi veda mesajında “Tüm içerik sahiplerine ve izleyicilere şükranlarımızı sunuyoruz. Hepinizi Twitter’da canlı yayında görmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapatma kararı Periscope’un kullanıcı sayısının düşmesinin ardından alınmış gibi görünse de, servisin özelliklerinin büyük ölçüde Twitter’a entegre edilmiş olması da kararda önemli rol oynamışa benziyor.

https://twitter.com/PeriscopeCo/status/1377318425404469248

Periscope Twitter tarafından yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında satın alınmıştı. Uygulama, 2015’te faaliyete geçmişti. Akıllı telefonlardan canlı yayın yapma imkanı pek çok kullanıcıyı cezbederken, servis yayıncılık konusunda da yeni kapılar açmıştı. Platformun özelliklerinin Twitter’a taşınması, ekstra bir uygulamaya olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştı. Uygulama Türkiye’de 2017’den bu yana Scope ismiyle faaliyet gösteriyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER