Teknoloji

Twitter Notlar adında yeni bir özellikle daha uzun yazılara kapı açıyor

twitter blue

Twitter, TechCrunch tarafından verilen bir habere göre, önümüzdeki haftalarda Twitter Notlar adında yeni bir uzun biçimli blog özelliği açmaya hazırlanıyor.

Aslında böyle bir özelliğin sızıntıları aylardır ortalıkta dolaşıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında, uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong; kullanıcıların resimler, bağlantılar ve yerleştirilmiş tweet’lerle birlikte biçimlendirilmiş blog gönderileri yazmasına olanak tanıyan Twitter Notlar veya Twitter Makaleler adlı bir özelliğin ekran görüntülerini paylaşmıştı. Aynı aracın daha fazla ekran görüntüsü, nisan ayında başka bir uygulama araştırmacısı Nima Owji’den de gelmişti.

TechCrunch’a göre, özelliğe şu anda Notlar adı veriliyor ve Twitter uygulamasının beta sürümlerinde dikkate değer bir yer veriliyor. Ancak özelliğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulmaya hazır olduğu bildirilse de, daha fazla deneme amacıyla ertelenmesi de ihtimal dahilinde bulunuyor.

Twitter’a uzun biçimli yazı formatı eklemek, uzun süredir kısa biçimli yazılarla bilinen platformun karakterini büyük ölçüde değiştirecektir. Başlangıçta tweet’ler yalnızca 140 karakter uzunluğundayken, 2017’de 280 karaktere, yani iki katına çıkarılmıştı. Öte yandan Twitter bir şekilde; tweet dizileri veya başkalarının makalelerinin tweet’lenmiş ekran görüntülerini veya kullanıcıların genellikle iOS Notlar uygulamasında yazılıp ekran görüntülerinin alındığı notlar şeklinde paylaşılan daha uzun yazılı içerikleri de barındırıyor.

Uzun biçimli yazıyı platformuna dahil ederek Twitter, bu gönderilerin değerinden daha fazlasını elde edebilir. Makaleleri veya notları doğrudan Twitter’da yayınlamak, yazıları pazarlama ve arama amaçları için dizinlere eklenebilir hâle getirecektir. Ayrıca şirketin yeni ortaya çıkan Bülten özelliğiyle de uyumlu olacaktır. 2021’de Twitter, Substack gibi rakipleriyle rekabet etmek için bülten gönderimine odaklanmış Revue adlı şirketi satın aldı. O zamandan beri Revue tarafından sağlanan bülten hizmetlerini kullanıcıların Twitter profillerine entegre etti. Bununla birlikte, özellik henüz geniş bir popülerlik kazanmış gibi görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER