Teknoloji

Twitter bülten aboneliği butonunu profil sayfalarında test ediyor

tweetdeck twitter

Twitter kısa süre önce satın aldığı Revue bülten platformunu daha cazip hâle getirmek için yeni bir özelliği test ediyor. Şirket, profil sayfalarına yerleştirdiği butonlarla bültenlere ayrı bir internet sitesine gitmeden abone olmayı mümkün hâle getiriyor. Söz konusu buton, tüm Revue bülten yazarları tarafından aktive edilebiliyor. Ancak ilk etapta sadece sınırlı sayıda Twitter kullanıcısı web ve Android’de bu butonu görebiliyor.

Abonelik butonunun Twitter’da gösterilmeden önce Revue platformunun ayarlar menüsünde aktive edilmesi gerekiyor. Yeni buton ve bülten kartı Twitter bio’sunun hemen altında gösteriliyor. Bülten kartında bülten ismi, fotoğrafı ve abonelik butonu yer alıyor. Butona dokunulduğunda kullanıcıların karşısına çıkan ekranda ise neye abone olunduğu konusunda bilgi veriliyor. Kullanıcılar bir örnek okuduktan sonra bültene abone olabiliyor.

Twitter’ın küçük bir yenilik sunduğu söylenebilir. Ancak bunun bülten başlatanlar için çok faydalı olabileceğini de belirtmek gerekiyor. Herkesin bir bülten yazması mümkün olsa da, bültenlerden güçlü bir kariyere veya takipçi kitlesine ya da her ikisine de sahip olanlar para kazanabiliyor. Twitter’ın sadece birkaç dokunuşla takipçileri bülten abonesine dönüştürme imkanı sunması, bülten sahiplerine ciddi kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.

https://twitter.com/revue/status/1428371221524189186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1428371221524189186%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2021%2F8%2F19%2F22632414%2Ftwitter-newsletter-subscription-button-revue-profile

Twitter kolay bülten aboneliği imkanı ile giderek genişleyen özellik setine yeni bir parça daha eklemiş oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER