Manşetler

Twitter tüm kullanıcılarına 280 karakterli tweet atma imkânı sunmaya başladı

elon musk twitter

twitter 280 karakter140 karakterli tweetler artık resmen tarihe karıştı. Twitter 280 karakter ile tweet atma imkânını küresel bir test sürecinin ardından tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. Mikro blog servisi tweetler için 280 karakter sınırını neredeyse tüm dillerde standart hâle getirecek.

Ancak Çince, Japonca ve Korece tweetlerde sınır yine 140 karakter olacak. Şirketten yapılan açıklamada, Asya dillerinde az karakterle daha çok şey anlatılabildiği belirtildi. Japon kullanıcıların attıkları tweetlerin ortalama uzunluğunun 15 karakter olması, bu duruma örnek olarak gösterildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, karakter sınırının artırılması sayesinde hem insanların kendilerini ifade etmelerinin kolaylaşacağı hem de servisin özlüğünün muhafaza edileceğine dikkat çekildi.

Daha önceki dönemde atılan tweetlerin sadece yüzde 9’unun 140 karakter sınırına ulaşması ve test döneminde ise tweetlerin sadece yüzde 1’lik kısmında 280 karakterin tamamının kullanılması, akıllara bu artışın gerekli olup olmadığı sorusunu getiriyor. Ancak Twitter bu değişimin kullanıcılar için faydalı olacağı inancını muhafaza ediyor. İnsanlara düşüncelerini tek tweete sığdırma fırsatının sağlandığını hatırlatan şirket, böylelikle kullanıcıların eskiye kıyasla çok daha hızlı şekilde tweet gönderebileceğini belirtti.

Twitter 280 karakterin test edildiği döneme ait ekstra verileri paylaşmayı da ihmal etmedi. Test döneminde insanların kendilerine sağlanan ekstra alandan yararlanmadığını doğrulayan şirket, bu süreçte atılan tweetlerin sadece yüzde 5’inde 140 karakterin geçildiğini açıkladı. 190 karakterin üzerine çıkan tweetlerin oranı ise yüzde 2’de kaldı.

Twitter 280 karakter ile okuma deneyiminin değişeceğine inanmıyor

Twitter 280 karakter sınırıyla birlikte zaman akışını okuma deneyiminin değişeceği düşüncesine ise katılmıyor. Şirket, zaman akışı okuma deneyiminde köklü bir değişimin yaşanmayacağının ve kullanıcıların karşısına yine aynı sayıda tweetin çıkacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER