Teknoloji

Twitter Fleets içinde reklam gösterimini denemeye başladı

twitter fleets

Twitter salı günü yaptığı açıklamada, Fleets olarak adlandırılan ve kullanıcıların mobil Twitter arayüzünün üst kısmında gördükleri hikâye biçimindeki paylaşımlar içine tam boyutlu reklamlar eklemeye başlayacağını söyledi. Geçen kasım ayında duyurulan Fleet formatı, Instagram ve Snapchat’te gördüğümüz Hikâyeler özelliğinin bir kopyası niteliğini taşıyor. Görünüşe göre bu format yeterince başarılı oldu ve Twitter şimdi bundan para kazanmaya çalışmak istiyor.

Twitter kıdemli ürün müdürü Justin Hoang ve küresel ürün pazarlama müdürü Austin Evers, Fleets içinde reklamları duyuran bir gönderide, “Fleets reklamları, reklamverenler için tam ekran reklam panolarıdır.” diye yazdı. Fleets reklamları, iOS ve Android uygulamalarında sınırlı sayıda bir ABD’li kullanıcı grubuna görünür kılınacak. “Deneme” olarak adlandırılan bir çalışma dahilinde, “bir avuç” reklamverenle iş ortaklığı yapılıyor.

Reklamlar 9:16 formatında resim ve videoları destekliyor. Videolar 30 saniyeye kadar uzunlukta olabiliyor. Markalar, “yukarı kaydır” gibi bir harekete geçirici mesaj eklemeyi seçebiliyor. Gösterimler, profil ziyaretleri, tıklamalar, web sitesi ziyaretleri ve diğer bilgiler dahil olmak üzere standart Twitter reklam ölçümlerine erişebiliyor.

twitter fleets

Twitter Fleets ile reklam gösterim miktarı artacak

Twitter nisan ayında, reklam gelirinin yıldan yıla yüzde 32 artarak 899 milyon dolara ulaştığını ve toplam reklam etkileşiminin yüzde 11 arttığını kaydetmişti. Reklamlarını kullanıcıların zaman çizelgelerinin ötesine genişletmek, insanların etkileşime girmeden kolayca geçebileceği bir yere taşımak mantıklı adım gibi görünüyor. Ne de olsa Instagram, 2017’den beri Hikâyeler içinde reklamları sunuyor. Hatta geçen ay itibarıyla TikTok benzeri Reels bölümünde de reklamları göstermeye başladı.

Hoang ve Evers’a göre Twitter, yalnızca Fleets reklamları için değil, diğer tam ekranda biçimlerinin gelecekteki olası kullanımları için, dikeyde tam ekran reklamların nasıl performans gösterdiğini yakından incelemeyi planlıyor.

Söz konusu gönderisinde, “Ayrıca, reklamların müdahaleci olmaması ve insanlara değer katması gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle insanların bu yeni yerleşim hakkında nasıl hissettikleri ve bu yerleşimle nasıl etkileşim kurdukları hakkında daha fazla bilgi edinmeye odaklandık.” diyor ve şirketin çıkartmalar ve arka planlar için yakında daha fazla Fleets güncellemesi sunacağına dair planlarını ekliyor.

Twitter, bu ilkbaharda platformunda birçok yeni özellik duyurdu. Rahatsız edici olabilecek tweet’ler için uyarılarını güncelledi, “daha uzun” boyutlu resimlere izin vermek için fotoğraf kırpma algoritmasını iyileştirdi, Android kullanıcıları için doğrudan mesajlarını arama yeteneği ekledi ve bir Bahşiş Kutusu olarak adlandırılan bir bağış özelliğini kullanıma sundu. kullanıma sunmaktan bıktı. Üstelik yenilikler bunlarla da bitmeyecek gibi görünüyor. Paralı üyelik servisi Twitter Blue da, çıkan son sızıntılara göre yakında geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER