Teknoloji

Twitter mavisiyle ünlü “eski tik işaretleri”nin sonu yaklaşıyor

twitter blue mavi tik twitter onaylanmış hesap

Twitter, 1 Nisan’da başlayarak, eski onaylanmış hesap programını yavaş yavaş sonlandıracağını ve eski mavi tik onay işaretlerini kaldıracağını açıkladı. Kullanıcılar mavi tik onaylanmış hesap işaretlerini korumak istiyorlarsa, dünya çapında kullanıma açılan Twitter Blue aboneliğine katılmaları gerekiyor.

Bu duyuruda ele alınması gereken birçok nokta var. İlk olarak, bu duyuru şaşırtıcı değil, çünkü CEO Elon Musk, geçtiğimiz kasım ayından beri Twitter’ın eski kurallarına göre verilen “eski” mavi onay işaretlerinin kaldırılacağını söylüyordu ve bunların “önümüzdeki aylarda” ortadan kalkacağını birkaç kez yinelemişti. Musk’a göre, bu onay işaretleri “yozlaşmış ve saçma” bir şekilde verildi. Aslında gerçekte ise kullanıcıların etkileşimde bulundukları ünlülerin gerçek kişi olduğunu teyit etmelerine oldukça yardımcı oluyordu.

Ancak, 1 Nisan’ın Şaka Günü olduğunu ve Elon Musk’ın kişiliğinin büyük bir bölümünün “trol” olma eğiliminde olduğunu göz ardı etmek de zor görünüyor. Habere konu olan bu duyuru Musk’ın hesabından yapılmayıp Twitter Verified hesabından yapıldığı için, eski onay işaretlerine sahip insanları korkutmaya yönelik bir girişim olabilir. Son zamanlarda Musk’ın medya düşmanı bir tutum sergilediği göz önüne alındığında, bu durum eski mavi tikli onaylanmış hesap sahibi kullanıcılar arasında basın mensuplarının aşırı temsil edildiği bir mizah unsuru hâline geldi. Bununla birlikte, Twitter’ın bunu gerçekten yapmayı düşündüğü ve seçilmiş tarihin de, sadece Musk’ın her şeye 69 ve 420 sayılarını dahil etmeyi sevmesi şeklinde bir anlam katma düşüncesiyle seçildiğini söylemek mümkündür.

Yapılmış uyarının ciddi olduğu ve 1 Nisan’da eski mavi onaylanmış hesap işaretlerinin kalkacağı varsayılsa bile, Elon Musk’ın Twitter’ı, hizmetin geleceği hakkında birçok söz verdi ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Örneğin, Musk şubat ayında bir gelir paylaşım programı duyurdu, ancak hala bu konuda duyduğumuz tek şey onun tweetleri olmakla sınırlı kaldı.

İlginizi çekebilir

Musk, tweetleri önermek için kullanılan tüm kodları açık kaynak yapma sözü verdi ancak, kendine belirlediği ilk süreyi kaçırdıktan sonra, bunu 31 Mart’ta yapmayı planladığını söyledi.

Ancak, Musk Twitter’ın basın e-posta adreslerine gelen soruları kaka emoji’siyle yanıtlama sözünü tuttu.

Eski onay rozetlerinin sona ermesine yönelik yeni zaman çizelgesi, Twitter’ın Twitter Blue aboneliklerini küresel olarak sunmaya başladığını duyurduğu bir dönemde ortaya çıktı. Bununla birlikte, birçok vaat edilen özellik hala eksik. Eğer bir marka ya da hükümetle ilişkili bir kuruluşsanız ve mavi renkli onayın dışında bir onay gerektiren bir durumunuz varsa, Twitter’ın hükümet organları / yetkililer için gri onay işaretleri ve işletmeler için altın onay işaretleri başvuru süreci bulunmaktadır. Ne var ki, ilerleyen dönemde, bu onay işaretlerinin yüksek bir fiyata sunulabileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER