Teknoloji

Twitter DM deneyimini geliştirmek için Sphere’i satın aldı

twitter microsoft

Twitter Communities servisini ve DM (direkt mesaj) deneyimini güçlendirmek için 2016’da kurulan grup sohbeti uygulaması Sphere’i satın aldı. Sphere, sohbetleri daha interaktif ve organize hâle getirmeyi vadediyor. Servis kendi internet sitesinde “grupları canlı topluluklara dönüştüren bir yer” olarak tanımlanıyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın koşulları henüz açıklanmış değil.

Sphere’in kurucularından biri, artık bir seri girişimciye dönüşen İngiliz bilgisayar programcısı Nick D’Aloisio. İlk başta gerçek zamanlı bir soru-cevap platformu gibi işleyen uygulama, zaman içinde bir grup sohbeti merkezine evrildi. Mobil cihazlardaki grup sohbetlerine organizasyon getirmek, Sphere’in ana amacı olarak öne çıkıyor.

Kendi kendini temizleyen akışlar, otomatik arşivleme ve önemli mesajlar için “yüksek sesle çağrı” gibi özellikler de Sphere’de mevcut.

Sphere, D’Aloisio’nun büyük bir şirkete sattığı ilk uygulama değil. Genç girişimci, 2013’te henüz 17 yaşındayken Summly isimli uygulamasını Yahoo’ya 30 milyon dolar karşılığında satmıştı.

Sphere’in 20 kişilik ekibinin tamamı Twitter’a katılacak. Twitter başkan yardımcısı Nick Caldwell, Sphere ekibinin DM, Communities ve Creators servislerinin yol haritalarında kendilerine destek vereceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER