Teknoloji

Twitter DM kutusunda arama deneyimini geliştiriyor

twitter dm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter DM özelliği içindeki arama deneyimini geliştirmek için önemli bir adım attı. Artık kullanıcılar mesaj kutularında yaptıkları aramalarda bulmak istedikleri sonuca daha kolay şekilde erişebilecek.

Artık gelen kutusundaki arama kutusu belirli mesajları bulmak için kullanılabilecek. Arama kutusuna anahtar kelime yazdıktan sonra çıkan ekranda “Mesajlar” sekmesi seçildiğinde kullanıcılar, o kelimenin geçtiği tüm mesajları görebilecek.

Twitter bu yeni arama deneyiminin hangi platformlarda desteklendiği konusunda bilgi vermedi. Ancak özelliğin henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış olması, dağıtımın kademeli şekilde gerçekleşeceğini gösteriyor.

Mikro blog servisi, DM içinde arama özelliğini 2019’da iOS kullanıcılarına sunmuştu. Android kullanıcılarının bu özellik için 2021’e kadar beklemesi gerekmişti. Twitter bu özelliği Android’e getirirken arama kapsamını genişletmiş ve tüm geçmişin aratılmasını mümkün kılmıştı. Ancak kullanıcılar sadece kişi ve grup tabanlı arama yapabiliyordu.

Twitter DM içinde sunduğu arama deneyimini geliştirerek kısmen de olsa bir iletişim platformu işlevi kazanma konusundaki isteğini de bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER