Teknoloji

Twitter DM için uçtan uca şifreleme çalışmalarına yeniden başladı

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter‘da Elon Musk’ın şirketin kontrolünü ele almasından bu yana işler pek yolunda gitmiyor. Mühendislerin “çok önemli olmayan” özellikler ve ürünler üzerinde çalışmasının yasaklandığı söylense de, şirket bazı güncellemeler hazırlıyor gibi görünüyor. Bunlardan biri, Twitter Blue’nun yarattığı “hesap doğrulama” karmaşasını çözmeye yönelik bir girişim olarak değerlendirilebilir. Diğer proje ise Twitter DM deneyimini uçtan uca şifrelemeyle koruma altına alacak.

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un paylaşımı, Twitter’ın Android uygulamasında uçtan uca şifreleme desteğini gösteren izlerin bulunduğunu gösteriyor. Musk’ın Wong’un konuyla ilgili paylaşımına göz kırpan emoji ile yanıt vermesi de bulduğu izlerin doğru olduğunu kanıtlıyor. Twitter’ın iletişim biriminin tamamı işten çıkarıldığı için şirketten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Elon Musk geçtiğimiz nisan ayında Twitter’ı satın almak için ilk teklifini verdiğinde “Twitter’ın DM’leri Signal’deki gibi uçtan uca şifrelenmiş olmalı, böylelikle kimse mesajlarınızı göremez veya mesaj kutunuza sızamaz” şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Dolayısıyla uçtan uca şifreleme desteğiyle ilgili haberlere şaşırmamak gerekiyor.

Twitter DM için uçtan uca şifreleme desteğini daha önce de test etmişti

Twitter DM için uçtan uca şifreleme desteği sunma konusunda daha önce de çalışmalar yapmıştı. Şirket bu özellik için 2018’de testler yürütse de, bu destek hiçbir zaman son kullanıcılara sunulmamıştı.

İLGİLİ HABERLER