Teknoloji

Twitter.com sayfa içi bildirim sistemini kullanıma sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kullanıcılarını tweet’lerinin gerçekten okunduğu noktasında emin kılmayı amaçlayan Twitter, bu çalışmalar dahilinde Twitter.com kullanıcıları için tarayıcı içi bildirim özelliğini kullanıma sundu.

twitter-com-tweet-bildirim-110414

Önümüzdeki birkaç hafta içinde siteye giriş yapan kullanıcılar cevap, favorilere ekleme ve retweet edilme gibi olaylar için bildirimler almaya başlayacak. Ayrıca yapılacak ayar değişikliğiyle birlikte yeni doğrudan mesajlar ve takipçiler için de bildirim almak mümkün olacak.

Tüm bildirimler etkileşim sağlayacak şekilde tasarlandı, yani kullanıcılara cevaplama, favorilere ekleme, retweet etme veya takip etme gibi işlemleri bildirim üzerinden yapma fırsatı sunacak.

Facebook’un uzun zamandır tarayıcı içi bildirimleri bulunuyordu, Tumblr da geçen yıl itibarıyla benzer bir sistemi kullanıcılarına sunmuştu. Bu yöntemin kullanıcılara bir sosyal ağ üzerinde daha fazla zaman geçirttiği kanıtlanmıştı. Kullanıcılarını sitede kalma noktasında biraz sıkıntı çeken Twitter da benzer çareye başvurmuş gibi görünüyor.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER