Teknoloji

Twitter, içerik oluşturuculara ödeme yapmaya başlıyor

twitter blue

Twitter, beklenen adımı en sonunda atıyor. Platformun popüler kullanıcılarına ödeme yapmaya başlayacağına dair uzun süredir beklenen haber nihayet geldi. Twitter Blue aboneleri, Elon Musk’ın şubat ayında duyurduğu gelir paylaşım programından nihayet ödeme alacaklarına dair bildirimler alıyor. Bu, içerik oluşturucuların platformda reklamlar aracılığıyla para kazanma hakkına sahip olacaklarına dair Musk’ın aylar önce yaptığı duyurunun ardından gelen bir güncelleme. Ödemelerin “önümüzdeki 72 saat içinde” geleceği belirtiliyor.

Twitter Blue ve içerik oluşturucuların gelir paylaşımı

Gelir paylaşım programı, yalnızca Twitter Blue aboneliği olan kullanıcılara açık ve tweetlere verilen yanıtlarda yer alan reklamlar tarafından yönlendiriliyor. Şu ana kadar, ödeme miktarları, birkaç milyon takipçisi olan hesaplar için birkaç bin dolardan neredeyse 40.000 dolara kadar değişiyor. Twitter, bu ayın sonunda daha fazla içerik oluşturucuya uygunluk sağlayacağını belirtiyor.

Ödemelerin nasıl belirlendiği veya Twitter’ın kendisinin ne kadar gelir elinde tuttuğu hemen belirsiz, ancak hesapların son üç ayda tweetler üzerinde en az 5 milyon izlenme elde etmesi gerekiyor. Muhafazakar YouTube yapımcısı Benny Johnson, neredeyse 10.000 dolar kazanmaya uygun olduğunu belirtti. Musk’ın Twitter’daki etkinliğini paylaşan @Elon_alerts hesabı, ödemesinin yaklaşık 2.200 dolar olduğunu belirtti. Musk, bir tweet’te ödemelerin, programın ilk duyurulduğu şubat ayına kadar biriktiğini dile getirdi.

Gelir paylaşımı ödemeleri, Twitter’ın mikroblog platformu olarak hakimiyetinin tehdit altında olduğu bir zamanda geliyor. Meta’nın Twitter taklidi uygulaması Threads, geçen hafta kullanıma sunuldu ve birkaç gün içinde 100 milyon kullanıcı kaydoldu. Yaklaşık iki hafta önce ise Musk, kullanıcıların okuyabileceği tweet sayısını “aşırı veri kazıma ve sistem manipülasyonunu ele almak” için sınırladığını duyurmuştu. Reklamlara bağlı olarak yaşayan ve işleyişini sürdüren bir şirket için bu, ilginç bir stratejiydi. Ve bunların tümünün arka planında, Cloudflare verileri, Twitter trafiğinin ocak ayından bu yana düştüğünü gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER