Teknoloji

Twitter Blue abonelikleri yaşanan karmaşanın ardından durduruldu

twitter mavi tik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yurt dışındaki Twitter kullanıcıları, şirketin yeni sunduğu 7.99 dolarlık abonelik hizmeti olan Twitter Blue’ya kaydolma seçeneğinin, hizmetin faaliyete geçmesinden sadece birkaç gün sonra platformun iOS uygulamasından kaybolduğunu bildiriyor.

Twitter Blue erişiminin açık olduğu ABD, Birleşik Krallık ve birkaç ülkedeki kullanıcılar, iOS uygulamasındaki kenar çubuğundan Twitter Blue’ya abone olabiliyorlardı. Hizmet henüz Android kullanıcıları için kullanıma sunulmamıştı. Ancak bugün kullanıcılar, bu seçeneğin ortadan kalktığını fark ettiler. Bağlantıları hâlâ mevcut olanlar için ise kaydolmaya çalışmak yalnızca bir hata mesajı veriyor; “İlginiz için teşekkürler!” mesajı ekranda görülüyor. “Twitter Blue gelecekte ülkenizde kullanıma sunulacak. Lütfen daha sonra tekrar kontrol edin.”

Kullanıcıların neden Twitter Blue’ya kaydolamadığı belli değil. Belki de Twitter, Blue hizmetinin çıkışının neden olduğu kaosla uğraşırken buna erişimi kasıtlı olarak duraklatıyor olabilir. Son birkaç gündür sayısız kullanıcı, markaları ve ünlüleri taklit etmek için doğrulama işareti satın alıyor. Veya sistem istemeden çökmüş olabilir.

Elon Musk’ın geçen haftanın sonlarına doğru Twitter’da toplu olarak işten çıkarma uygulamasından bu yana, mevcut çalışanlar da dahil olmak üzere birçok kişi, küçük hataların ele alınmaması ve şirketin kalan personelinin çalışmaya zorlanması nedeniyle hizmetin giderek daha fazla bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu düşünüyor. Üstelik stres, fazla çalışma ve ofise şahsen dönme zorunluluğu da sınırları epey zorluyor.

Yenilenen Twitter Blue’nun çıkışı inanılmaz derecede karışık oldu. Twitter, hesapları “resmi” olarak işaretleyen gri bir onay işareti olan başka bir doğrulama rozetini çıkararak resmi hesap rolü yapan sahte hesapların önüne geçmeye çalışıyor. Şirket bu özelliği kullanıma sunduktan kısa bir süre sonra kaldırdı ve ardından birkaç gün içinde yeniden başlattı. Bu gelişmeler doğrultusunda, iOS uygulamasından Twitter Blue kayıtlarının ortadan kalkması, şirketin yaşanan karmaşanın önüne geçmek için en azından belirli bir süre yeni abone kayıtlarına ara vermeye ihtiyaç duyduğunu düşünebiliriz.

İLGİLİ HABERLER