Teknoloji

Twitter Blue aboneliği kapsamında mavi tik dağıtımına yeniden başladı

twitter mavi tik

Twitter mavi tik sahipliğini Blue aboneliği kapsamında sunmaya geçtiğimiz hafta sonu başlamış, ancak daha sonra dağıtımı ABD’deki ara seçimin sonuna ertelemişti. Seçimin tamamlanmasıyla birlikte 8 dolarlık Blue aboneliği kapsamında mavi tik dağıtımı yeniden başladı. Twitter Blue’nun mevcut kapsama alanının ne zaman genişletileceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Twitter Blue aboneliği kapsamında mavi tik sahipliği dışında başka imkanlar da sunulacak. Bunlar arasında yarı yarıya daha az reklam görmek ve daha uzun videolar paylaşabilmek gibi özellikler de bulunuyor. Ancak söz konusu özellikler henüz dağıtıma çıkarılmış değil. Abonelik sayfasında bu özelliklerin yakında kullanıma sunulacağı belirtilirken, 8 dolarlık aylık fiyatın “sınırlı süreli bir teklif” olarak gösterilmesi dikkat çekiyor.

Elon Musk bundan iki hafta önce Twitter’ın dümenine geçmiş ve para karşılığında hesap onaylamayı sürdürülebilirliğin ve platforma olan güveni artırmanın bir yöntemi olarak nitelemişti.

Twitter mavi tik politikasının değişmesi bazı sorunları da beraberinde getiriyor

Ancak yenilenen Twitter Blue’nun geçtiğimiz hafta sonu sınırlı ölçüde kullanıma açılmasının ardından başkalarını taklit eden bazı hesaplar da mavi tik almış ve Musk’ın tercihinin tehlikesi anlaşılmıştı. Musk başkalarını taklit eden ve bunun “parodi” olduğunu belirtmeyen hesapların platformda “kalıcı şekilde” yasaklanacağını açıklamıştı.

Twitter mavi tik sahipliğini paralı hâle getirdikten sonra daha önceden mavi tiki bulunan bazı hesaplara “Resmi” etiketi eklemeye başlamıştı. Ancak bu etiketin ömrü de çok uzun olmamış ve dağıtımın başlangıcından kısa süre sonra özelliğin fişi çekilmişti.

İLGİLİ HABERLER