Manşetler

Elon Musk düğmeye bastı, Twitter’da işten çıkarmalar başlıyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’da bir süredir konuşulan işten çıkarmaların 4 Kasım Cuma itibarıyla başlayacağı söyleniyor. Elon Musk’ın geçtiğimiz hafta itibarıyla kontrolü ele aldığı şirkette personelin yarısının işine son verileceği iddia ediliyor. Bu yöndeki haberler kısa süre önce gündeme gelmişti.

Musk mikro blog servisinde mesaisine başlar başlamaz personel değişiklikleri için düğmeye basmıştı. CEO Parag Agrawal ve diğer üst düzey yöneticilerin görevine son verilmesinin ardından hafta boyunca başka yöneticiler de şirketten ayrılmıştı. Şirket tarafından çalışanlara gönderilen e-postada zorlu bir süreçten geçildiği ve bu nedenle küresel iş gücünün azaltılmasına karar verildiği verildi. İşten çıkarmaların şirketin başarısını sürdürmesi için gerekli olduğu da vurgulandı.

Mikro blog servisinin ofisleri cuma günü kapalı olacak. Şirket çalışanlardan gelecek açıklamayı beklemelerini istedi. Görevine devam edecek olanlar, kurumsal e-posta adreslerinde “Twitter’daki göreviniz” konulu bir e-posta bulacak. İşten çıkarılanlara ise kişisel e-posta adresleri üzerinden bildirim yapılacak ve bundan sonraki adımlar anlatılacak.

Twitter yılın ikinci çeyreğini zararla kapatmıştı

Twitter artık özel bir şirket olduğu için hissedarlara hesap verme gibi bir sorumluluğu yok. Ancak şirketin yine de bilançolarını iyileştirmesi gerekiyor. Mikro blog servisinin yılda 1 milyar dolara yakın bir faiz ödemesiyle yükümlü olduğu biliniyor. Şirket 30 Haziran’da sona eren üç aylık dönemi ise 270 milyon dolar zararla tamamlamıştı. Dolayısıyla şirketin para kazanması ya da maliyetleri azaltması gerekiyor.

Bazı reklam verenlerin mikro blog servisindeki yeni döneme şüpheyle baktığı biliniyor. Bu nedenle mikro blog servisi gelir kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Twitter Blue’nun aylık ücretinin 8 dolara çıkacağı Elon Musk tarafından açıklanmış, bu fiyat karşılığında ekstra özelliklerin de sunulacağı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER