Teknoloji

Twitter Android uygulamasında yeni güvenlik açığı

twitter gece modu android

Twitter, Android uygulamasında az sayıda kullanıcıyı etkileyen yeni bir güvenlik açığının keşfedildiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu açığın kapatıldığı belirtilirken; bu süreçte bazı kişisel mesajlara açıktan yararlanan kişiler tarafından erişilebilmiş olabileceği ifade edildi. Twitter’dan verilen bilgiye göre, bu durum Android’in eski sürümlerinin yüklü olduğu cihazların kullanıcılarını etkiledi.

Mikro blog servisi, açıktan etkilenen Android kullanıcılarının oranının yüzde 4 olduğunu ve bu kullanıcıların da Android 8 ve 9’daki güvenlik sorunu için gerekli yamayı yüklemediğini belirtti. Bu yamanın olmaması durumunda korsanların kullanıcıların Twitter’daki mesaj kutularına ve diğer hesap bilgilerine zararlı uygulamalar aracılığıyla erişmesi mümkün oluyor.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, söz konusu açığın kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığını gösteren bir işarete rastlanmadı. Söz konusu durum, Android güvenlik yamalarının önemini ve artık bu yamaları almayan telefonların değiştirilmesi gerektiğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Twitter, Android uygulamasının bu tarz sorunlarla gündeme gelmemesi adına da bazı adımlar attı. Uygulama için hazırlanan güncellemeyle birlikte başka uygulamaların Twitter’ın verilerine erişimi engelleniyor. Mikro blog servisi, bunun için Android’in sunduğu imkanların yanı sıra ekstra güvenlik önlemlerini de devreye soktuğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER