Teknoloji

Twitter Android uygulamasına OLED dostu özellik geliyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter geçtiğimiz mart ayında OLED ekranlara dost bir özellik olan “Işıklar söndü” özelliğini duyurmuştu. Ancak bu özellik başlangıçta sadece iOS kullanıcılarıyla sınırlıydı.

Yaklaşık altı ayın ardından, söz konusun özellik Android kullanıcılarına da ulaştırılmaya başlandı. Ancak herkesin kullanımına açılmadan önce, bu özel koyu renk modu sadece uygulamanın alfa versiyonunda bulunuyor.

Işıklar kapalı modu mevcut koyu renk modundan biraz daha farklı çalışıyor. Uygulamanın kullanıcı arayüzünde arka planı koyu tonlar yerine tamamen siyaha dönüştürüyor. Böylelikle OLED ekranlı telefonlarda güç tüketiminin daha iyi şekilde yapılmasını sağlıyor.

Eğer Twitter Android uygulamasının alfa sürümlerine erişebilen bir kullanıcıysanız, ışıklar kapalı koyu modunu Ayarlar ve Gizlilik seçeneğinin altında, Ekran ve ses > Koyu mod görünümü menüsünü izleyerek bulabilirsiniz.

Bu OLED dostu koyu mod 8.19.0-alpha.03 versiyonu Twitter Android uygulaması için kullanılabiliyor. Ancak sunucu tarafından aktifleştirilen bir özellik, yani alfa sürümü yükleseniz bile bu özelliği alabileceğinizin garantisi bulunmuyor.

Yine de, bazı alfa kullanıcıları uygulamanın ön belleğini temizleyerek ışıklar kapalı modunu etkinleştirebildiğini söylüyor. Eğer denerseniz, aşağıdaki yorum alanından sonuçları da bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER