Teknoloji

Twitter Android uygulaması için metin seçme özelliği yolda

twitter erişim problemi android

Twitter Android uygulaması, uzun yıllardır iOS’teki muadilinin gerisinde kalmış durumda. Ancak yakında, en azından bir konuda, bu iki uygulama arasındaki mesafe biraz kapanacak gibi görünüyor.

Uygulamalar üzerindeki ters mühendislik çalışmalarıyla tanınan araştırmacı Jane Manchun Wong, yakında mikro blog servisinin Android uygulamasında kullanıcılara bir tweet’teki metnin belli bir kısmını seçme imkanının tanınacağını ortaya çıkardı. Söz konusu özellik, Twitter’ın iOS uygulamasında uzun süredir mevcut.

Twitter’ın bu yeni özelliğinden bazı Android cihazların sahipleri zaten faydalanabiliyor. Ancak bu desteği uygulama değil, telefon sağlıyor. Örneğin, Google’ın Pixel serisi telefonlarında Genel Görünüm Seçimi adını taşıyan bir özellik bulunuyor. Bu özellik ekranda görülen tüm yazıların kopyalama ve yapıştırma amacıyla seçilmesini sağlıyor. Ancak bunun sadece Google Pixel serisine özgü bir özellik olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Twitter bu yeni özelliği Android uygulamasında ne zaman dağıtıma çıkaracağı konusunda bilgi vermiş değil. Şirketin bu kadar kolay bir özelliği kulanıcılarına sunmak için çok uzun süre beklemesinin de ilginç olduğu söylenebilir. Yine de, bu yeniliğin Android kullanıcılarını memnun edeceğini tahmin etmek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER