EğlenceManşetler

Türksat yeni logosunu ve Teledünya Web’i duyurdu

Türksat bugün İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısıyla yeni kurumsal vizyonunu, yeni logosunu ve yeni servisi Teledünya Web’i duyururken, TÜRKSAT-4A ve 4B uydularına dair son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Toplantıda konuşan Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, Türksat’ın faaliyet gösterdiği alanlarda uzman ve güvenilir bir şirket olduğunu ve hem müşterileri hem de iş ortaklarıyla samimi bir iletişim kurduğunu belirtti. Dalbay Türksat’ın üç odak noktasının uydu hizmetleri, kablo TV ve internet ile e-devlet ve bilişim olduğunu dile getirdi.

turksat-logo-040214

Bu yıl içinde uzaya gönderilecek olan TÜRKSAT-4A ve 4B uydularına dair bilgiler veren Dalbay, TÜRKSAT-4A’nın 15 Şubat tarihinde yörüngeye yollanacağını ifade etti. Dalbay TÜRKSAT-4B’nin ise yılın ikinci çeyreğinde uzaya gönderileceğini belirtti. Uydularda yeni teknoloji Ka Bant frekansının kullanıldığını dile getiren Türksat Genel Müdürü, böylelikle karasal altyapıyla geniş bant internet hizmetini alamayan bölgelere 40 Mbps hıza kadar geniş bant internet bağlantısı götürülebileceğinin altını çizdi. Dalbay TÜRKSAT uydularının hem ülke tanıtımına hem de Türkçe’nin yaygınlaşmasına katkı sağladığına dikkat çekerken, ekonomik olarak da ülkeye fayda sağladığını ifade etti.

turksat-ozkan-dalbay-040214

Teledünya’nın yeni servisi Teledünya Web de Türksat’ın basın toplantısında duyuruldu. Sahnede servisin demosunu gerçekleştiren Dalbay, son yıllarda yükselen ”daha kişisel TV” anlayışından hareketle Teledünya Web’i geliştirdiklerini ifade etti. Canlı TV yayınlarına ek olarak seç izle, kaydet izle gibi seçenekler de sunan Teledünya Web’e kısa bir süre sonra iOS ve Android gibi mobil platformlar aracılığıyla erişmek mümkün olacak. Servisin sunduğu M2M teknolojileri de önümüzdeki aylarda aktif hale gelecek.

teledunya-web-040214

Türksat’ın 2023 hedefleri de Dalbay’ın gündemindeydi. 2023 itibarıyla dünyanın en büyük ilk 10 uydu operatörü arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Özkan Dalbay, bundan sonraki TÜRKSAT uydularına olan yerli katkının da kademeli olarak artacağına dikkat çekti. TÜRKSAT-5A’da yüzde 25 yerli katkı olacağı , TÜRKSAT-6A’dan itibaren üretimin Türkiye’de gerçekleşeceği ifade edildi. Dalbay E-KKTC projesini de 2015 itibarıyla tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

İlgili >> Türksat, Teledünya Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER