EğlenceManşetler

Türk basketbolunun yeni ekranı Tivibu

turkiye basketbol federasyonu türk telekom
Soldan Sağa: TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni yayıncısı Türk Telekom’un TV platformu Tivibu oldu. Türkiye basketbol süper liglerindeki maçlar önümüzdeki üç sezon boyunca Tivibu’da ekranlara gelecek.

Tivibu’nun Türkiye’nin zirvedeki iki basketbol liginin yayın haklarını satın alması, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Tivibu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki 3 sezon boyunca Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin tüm maçlarını canlı olarak Tivibu üzerinden yayınlayacağız. Yine Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası ve All-Star maçlarının canlı yayınları ile birlikte haftalık özet programlarımız ve zengin içeriklerimizle basketbol severlerin vazgeçilmez durağı olacağız. Tivibu ile bugüne kadar geleneksel televizyon yayın anlayışını değiştirerek pek çok ilke imza attık ve çok kısa sürede Türkiye ödemeli TV pazarında ikinci sıraya yükseldik. Geliştirdiğimiz kullanıcı dostu teknolojilerle 2.9 milyon abonemizi, TV yayınlarını anında geri almalarına veya kaydederek sonradan izlemelerine olanak tanıyan ayrıcalıklı televizyon deneyimi ile tanıştırdık. Sinema-dizi kanallarımızın yanı sıra abonelerimizi ‘seç-izle’ ve ‘kirala-izle’ ekranlarımızda sinemalardan sonra TV’de ilk kez yayınladığımız zengin film içeriklerimizle buluşturuyoruz. Üstelik bunu, Türkiye’de her kesim tarafından erişilebilir olma vizyonuyla, aylık 1 TL’den başlayan avantajlı fiyatlarımızla yapıyoruz. Amacımız Tivibu’nun zengin içeriğinin her haneye ulaşmasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda yapmış olduğumuz bu anlaşma ile de, ödemeli TV pazarındaki payımızı daha da genişleterek abone sayımızı arttırmış olacağız.”

Konuşmasında kadınların, her alanda olduğu gibi, spor alanındaki varlığının çok önemli olduğunun altını çizen Doany, bu konudaki samimiyetlerini göstermek için TBF Kadınlar Süper Ligi’nin yayın haklarını da satın aldıklarını belirtti. İlk sezonda haftada iki Kadınlar Süper Ligi maçını canlı yayınlayacaklarını söyleyen Türk Telekom CEO’su, sonraki sezonlarda bu sayının üçe çıkacağını dile getirdi.

Törende konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise şöyle konuştu: “Türk Basketbolu için tarihi bir anlaşmaya imza attık. Avrupa’nın en değerli ligleri arasında yer alan kadın ve erkek liglerimizi güçlendirirken, kıymetli kulüplerimizin de yatırımlarını destekleyecek gelir kaynakları yaratmak bizim için çok önemliydi. Tivibu anlaşmamız sayesinde, bu iki amacımızı bir arada gerçekleştirme fırsatı yakaladığımıza inanıyorum. Bizi Tivibu ile buluşturan, bize heyecan veren çıkış noktamız, ortak amacımız olan; her eve girebilmek anlayışıydı. Basketbolu her evde izlenir, her mahallede oynanır hale getirmek istiyoruz. En yüksek teklifle basketbola inancını ortaya koyan Tivibu ve Türk Telekom ailesine teşekkür ediyorum. Yurtiçi ve yurtdışı yayın anlaşmalarının toplamında da, döviz kurlarındaki artışa rağmen, Tahincioğlu Basketbol Erkekler Süper Ligimizde avro bazında yüzde 60’lık bir artış sağlıyoruz. Kadınlar Basketbol Süper Ligimizde ise, yüzde 20’lik bir yayın geliri artışı oluşturuyoruz. Birlikte güçlü bir takım olacağımıza ve basketbol izleyicilerine eşsiz deneyimler sunacağımıza dair güvenim tam.”

Türkiye basketbol süper liglerine üç sezon boyunca ev sahipliği yapacak olan Tivibu, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde her hafta oynanan sekiz maçın tamamını canlı olarak yayınlayacak. Bu sekiz maçtan iki tanesi, şifresiz olarak yayın yapan Tivibu Spor kanalında izleyicilerle buluşacak. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise ilk sezon her hafta iki, daha sonraki sezonlarda ise üç maç canlı yayınlanacak. Anlaşma kapsamında hem erkeklerde hem de kadınlarda Türkiye Kupası maçları Tivibu ekranlarından spor severlerle buluşacak. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun All-Star maçları da yine Tivibu tarafından yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER