Teknoloji

Turkcell’de üst yönetim şekillendi, Bülent Aksu yeni genel müdür oldu

turkcell bülent aksu bülent aksu turkcell

13 Eylül 2023 tarihindeki Turkcell olağan genel kurulu sonrasında üst yönetim değişiklikleri açıklandı. KAP’a gönderilen bildiriye göre Şenol Kazancı, Nisan 2021’den beri Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış bir isim olarak Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Aynı zamanda, Mart 2020’den beri Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Bülent Aksu ise, hafta başında görevinden ayrılan Murat Erkan yerine Turkcell’in yeni Genel Müdürü olarak atandı.

Bülent Aksu; telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim gibi sektörlerde finans, vergi ve yönetim alanlarında üç dekada yakın profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip. İş hayatına Kuveyt Türk A.Ş. Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak adım atan Aksu, Çalık Holding ve Akfel Grup’ta da önemli roller üstlendi.

Aksu, Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz Şirketi (SOCAR) iştiraki olan Petkim ve STAR Rafineri’de CFO’luğu üstlenerek farklı sektörlerde birçok birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdi. Uluslararası ve yerel piyasalarda, proje finansmanı ve bono ihracı gibi finansal işlemleri başarıyla yürüttü.

Turkcell’in yeni yönetim kurulu başkanı olan Şenol Kazancı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup 2007-2011 yılları arasında TVNET Genel Müdürlüğü, 2011-2014 arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2014-2021 yılları arasında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yapmış, Nisan 2021’de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir.

Turkcell’de yeni yönetimin gelecek stratejileri neler olabilir?

Bülent Aksu ve Şenol Kazancı’nın Turkcell yönetimine getirilmesi, şirketin geleceği için yeni bir sayfa açılmış olabilir. Özellikle Aksu’nun finans ve yönetim alanındaki deneyimi, şirketin global hedeflerine ulaşmada kilit bir rol oynayabilir. Şenol Kazancı’nın ise medya ve hukuk alanındaki tecrübeleri şirketin iletişim stratejileri için belirleyici olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER