İpucuManşetler

Turkcell Hızlı Giriş ile internet paylaşımı nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Turkcell’in, 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren mobil internet bağlantısını kişisel erişim noktası ya da hotspot olarak adlandırılan özellik yardımıyla başka cihazlarla paylaştıran kullanıcılardan aylık ücret talep edeceği haberi çok konuşulmuştu. Turkcell, daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yapmış, Hızlı Giriş aracılığıyla kullanıcı girişi yapan ve Güvenli İnternet Paylaşımı servisini kullanan abonelerden herhangi bir ücret alınmayacağını kaydetmişti.

15 Ocak 2019 tarihinden sonra Turkcell Hızlı Giriş ile internet paylaşımı hizmeti kullanıma sunuldu. Eğer Turkcell hattınız varsa ve akıllı telefonunuzun internet bağlantısını tablet veya dizüstü bilgisayar gibi başka cihazlarla paylaştırıyorsanız, ücretsiz internet paylaşımının devamı için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor. Yukarıdaki videoda da bu işlemi detaylı biçimde anlatıyoruz.

Turkcell Hızlı Giriş ile İnternet Paylaşımı

Turkcell Hızlı Giriş ile internet paylaşımı işlemi için öncelikle akıllı telefonunuzun kişisel erişi noktası veya mobil erişim noktası olarak adlandırılan hotspot özelliğini açmanız ve cihazınızı bu ağa bağlamanız gerekiyor.

turkcell hızlı giriş internet paylaşımı

Bağlantı kurulduktan kısa bir süre sonra Turkcell’den, Güvenli İnternet Paylaşımı için Hızlı Giriş yapmanızı talep eden ve içinde bir adres barındıran SMS geliyor. Mesajdaki bağlantıya tıkladığınızda ise internet tarayıcısı üzerinden, Hızlı Giriş yapacağınız sayfaya erişiyorsunuz.

turkcell hızlı giriş internet paylaşımı

Sayfada bulunan kutucuğa telefon numaranızı yazıp Giriş düğmesine tıkladıktan sonra karşınıza iki farklı durum çıkabilir. Turkcell Menü özellikli bir SIM kartınız varsa, karşınıza doğrudan Hızlı Giriş onay sayfası gelecektir. Bu sayfada bulunan Onayla seçeneğine tıklatarak girişinizi onaylayabilirsiniz. Eğer Onayla’ya tıklatmakta geç kalırsanız veya SIM kartınızda söz konusu Turkcell Menü özelliği yoksa, size içinde giriş kodunun yer aldığı bir SMS gönderiliyor. Bunu açılan sayfadaki dört haneli kutucuğa girerek giriş işlemini onaylayabilirsiniz.

turkcell hızlı giriş internet paylaşımı

Artık 30 günlük süre boyunca, herhangi bir ücret ödemeden akıllı telefonunuzdaki internet bağlantısını başka cihazlarla paylaştırabilirsiniz. Her ay bu işlemi tekrarlamanız gerekiyor.

Turkcell Hızlı Giriş yapmazsanız ne olur?

Hızlı Giriş yapmadığınız takdirde hesabınıza 2 GB’lık bir paket tanımlanıyor ve bu paketi başka cihazlarla paylaştırmak için kullanabiliyorsunuz. Bu paketin ücreti 9 TL olarak belirlendi. 2 GB’yi bitirdikten sonra ise yeni bir paket almadan, hattınıza tanımlı olan veriyi başka cihazlarla paylaşım için kullanabiliyorsunuz. Diğer bir deyişle Turkcell, Hızlı Giriş yapmayan kullanıcılara her ay 2 GB’lık hotspot paketini 9 TL karşılığında otomatik olarak tanımlıyor, bu 2 GB bittiğinde ise herhangi bir ek ücret veya yenileme olmaksızın mevcut veri planınızı kullanarak başka cihazlarla internet paylaşımını sürdürüyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER