Manşetler

Turkcell yeni uygulaması ”Turkcell Güvenlik”i duyurdu

Mobil teknolojilerin günlük hayatta kapladığı yerin genişlemesine paralel olarak bu cihazlardan kaynaklanan güvenlik endişeleri de artıyor. Yeni uygulaması ”Turkcell Güvenlik” ile bu endişeyi dindirmeyi hedefleyen Turkcell, aynı zamanda acil durum iletişimi ve aile bireylerini korumaya yönelik girişimlerini de bu uygulamanın çatısı altında topluyor.

turkcell-guvenlik-logo-270813

Uygulamanın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, birkaç yıldır odak alanları olan güvenlik konusunda pek çok yeniliğin altına imza attıklarını, bugün de Turkcell Güvenlik uygulamasıyla sundukları tüm çözümleri tek çatı altında toplayarak iletişim teknolojilerini insan hayatına fayda sağlayacak ve hayatı kolaylaştıracak çözümlere dönüştürme hedeflerini gerçekleştirme konusunda önemli bir adım attıklarını dile getirdi. Sevilengül Turkcell Güvenlik ile müşterilerinin güvenliğine katkı sağlayacaklarını bilmenin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Turkcell Güvenlik çatısı altında sunulan hizmetler Kişisel Güvenlik, Çocuğum Güvende ve Cebim Güvende olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. Kişisel Güvenlik bölümünde kritik anlarda hayat kurtarıcı olabilecek Acil uygulamasının varlığı göze çarpıyor. Bu uygulama sayesinde GPS ve Wi-Fi özellikleri Turkcell baz istasyon verisiyle bir araya geliyor ve böylelikle daha hassas konum tespitleri yapılabiliyor. Bu konum tespitinin ardından kullanıcılar konumlarını polis veya hızır acil gibi görevli kurumlarla, yakınlarıyla ve sosyal platformlardaki arkadaşlarıyla tek tuş üzerinden paylaşabiliyor. Uygulamanın içinde yer alan Sağlık Bilgilerim bölümü de olası bir sıkıntıda acil yardım ekiplerine hızlı ve eksiksiz bilgi aktarımını kolaylaştırıyor.

Çocuğum Güvende servisiyse Turkcell kullanıcılarının yine Turkcell hat kullanan 7-14 yaş arasındaki çocuklarının görüşmeleri üzerinde bir kontrol mekanizması oluşturmasını ve çocuğun nerede olduğunun takip edilmesini sağlıyor. Güvenli internet profili seçimi imkanı sayesinde çocuğunun zararlı sitelere girmesini engelleyebilen ebeveynler, yine uygulamayı kullanarak çocuklarının kimleri arayabileceğini ve kimler tarafından aranabileceğini/SMS alabileceğini belirleyebiliyor.

Turkcell Güvenlik uygulamasının sunduğu bir diğer hizmet olan Cebim Güvende servisi ise sadece Android versiyonunda kullanılabiliyor. Bu uygulama sayesinde telefona uzaktan erişim, rehberi yedekleme, gerektiği zamanlarda bilgileri silme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. iOS ve Android platformlarında yayınlanan Turkcell Güvenlik uygulamasının Çocuğum Güvende ve Cebim Güvende hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcıların bunun için aylık bir abonelik bedeli ödemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER