Teknoloji

Tumblr kullanıcı sayısını artırmak için TikTok’un taktiklerinden yararlanacak

tumblr tiktok

Tumblr TikTok‘un oyun kitabından ilham alan teknoloji platformları arasına katıldı. Kapsamlı bir yenilik planlayan şirket, kullanıcılarının karşısına algoritma tarafından önerilen içeriklerin bulunduğu bir akış çıkaracak. Tumblr’ın çalışanlarına yönelik blogunda yapılan paylaşım da şirketin hazırlıklarının işaretini veriyor.

Tumblr’ın açıklamasının oldukça açık sözlü olduğu söylenebilir. Hem yaklaşan değişikliklerin nedenlerinden hem de Tumblr’ın mevcut eksikliklerinden açıklamada dürüstçe bahsediliyor: “Altta yatan sorun, Tumblr kullanımının kolay olmaması. 15 yaşında bir marka olmak zor. Çünkü marka bir kişinin Tumblr’a ilişkin önyargılı izlenimlerinin bagajını taşıyor.

Tumblr, yeni özellikler hakkında kesin ayrıntılar paylaşmasa da, gelecek özellikler hakkında oldukça büyük ipuçları veriyor. Temel hedeflerinden birinin “uygulama her açıldığında muhteşem içerikler sunmak” olduğunu belirten şirket, mevcut akışı için “modası geçmiş” tanımını yapıyor.

Bunun için tüm akışlarda algoritmik sıralama yeteneklerinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapıldığı belirtilirken, “kullanıcıların Tumblr’daki canlı toplulukların nerede olduğunu anlamalarının kolaylaştırılacağı” ifade edildi. Şirket ayrıca yanıtların ve yeniden bloglamaların çalışma biçimindeki iyileştirmeler de dahil olmak üzere içerik oluşturucu dostu özellikler oluşturmanın yeni kullanıcıları çekmenin anahtarı olacağını belirtiyor.

Tumblr TikTok’a benzer özellikler sunan ilk platform olmayacak

Tumblr TikTok’a bir hayli benzeyen bir deneyim vadediyor. TikTok’un Instagram, Facebook ve YouTube gibi platformlar üzerindeki etkisini düşününce bu duruma şaşırmamak gerekiyor. Ana akışlarda algoritma tabanlı içerik önerileri, paylaşımı destekleyecek içerik yapımcısı dostu özellikler, yenilenmiş yorum ve sohbet araçları, önümüzdeki dönemde Tumblr kullanıcılarını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER