Teknoloji

TikTok’tan çevrimiçi alışveriş atılımı: Gelecek ay bir online mağaza gelebilir

tiktok avrupa birliği

Sosyal medya devi TikTok, mevcut e-ticaret özelliklerini geliştirerek, uygulama içerisine entegre edilmiş bir çevrimiçi mağaza açmayı planlıyor. Bu yenilikçi özellik, uygulamanın e-ticaret sekmesi altında konumlandırılacak ve önümüzdeki ay hayata geçirilebilir.

TikTok’ta, özenle seçilmiş ürünlerin yanı sıra, var olan uygulama içi alışveriş özelliği TikTok Shop’ta satışa sunulan ürünler de yer alacak. TikTok, ABD’de çevrimiçi alışverişi yaygınlaştırmaya çalışıyor. Mevcut TikTok Shop özelliği, markaların uygulama üzerinde ürünlerini satmalarına olanak sağlıyor. Ancak, uygulamanın bu ülkedeki ulusal güvenlik riskleri oluşturduğu iddiasıyla yasaklama tehditleri nedeniyle yayılma süreci yavaş ilerliyor. Ayrıca, şirket Amerika’da canlı alışverişi yaygınlaştırmak için canlı video yayınlarını da denedi fakat Asya gibi diğer bölgelerle karşılaştırıldığında bu özellik pek tutulmadı.

TikTok’tan e-ticarete yeni yaklaşım

Fakat bu önceki girişimlerden farklı olarak, yeni mağaza özelliği ile TikTok, kendi ürünlerini; oyuncaklar, mutfak eşyaları gibi satın alacak ve lojistik ve müşteri hizmetlerini kendisi yürütecek. Şirketin, Amazon gibi devlerle rekabet etmek için Amerika’da bir dağıtım merkezi ağı oluşturmayı planladığını gösteren iş ilanları, geçtiğimiz sonbaharda dikkat çekmişti. Bu durum, TikTok’un e-ticaret atılımını daha da anlamlı hale getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER