Caviar, Trump Mobile T1 sevkiyatının başlamasının hemen ardından T-Great adını verdiği özel iPhone 17 Pro Max modelini tanıttı. Şirket, bu modeli Apple’ın 1 TB depolamalı iPhone 17 Pro Max sürümü üzerine kuruyor. Trump Mobile, gecikmelerin ardından T1 telefonlarını ön sipariş veren müşterilere gönderdiğini açıklarken, Caviar benzer görsel dili çok daha pahalı bir Apple modeliyle öne çıkarıyor.
T-Great, standart iPhone 17 Pro Max’in dış görünümünü tamamen değiştiriyor. Caviar, cam ve titanyum yerine mücevher alaşımı bir gövde kullanıyor, bunun yanı sıra arka yüzeye çift kat 24 ayar altın kaplama ekliyor. Telefonun arkasında kabartmalı büyük bir “T” harfi yer alıyor. Bu harfin altında ise ABD bayrağı bulunuyor.
Şirket, bayrağı geleneksel cloisonne emaye tekniğiyle hazırladığını belirtiyor. Renkli emaye ve altın ayırıcılar, 50 yıldız ve 13 şerit ayrıntısını taşıyor. Böylece Caviar, telefonu yalnızca donanımıyla değil, arka yüzeyindeki işçilikle de Trump Mobile T1 çizgisine yakınlaştırıyor. Öte yandan temel cihaz Apple’ın amiral gemisi olduğu için iki model arasında donanım tarafında büyük fark oluşuyor.
Kutuda da aynı gösterişli çizgi devam ediyor. Caviar, T-Great’i interaktif premium bir kutu içinde gönderiyor ve bu kutuyu açmak için 24 ayar altın kaplamalı bir anahtar kullanıyor. Bu ayrıntı, cihazın klasik bir iPhone 17 Pro Max paketinden farklı şekilde koleksiyon ürünü gibi konumlanmasını sağlıyor. Fiyat da bu ayrımı büyütüyor, çünkü Caviar T-Great için 10.500 dolar istiyor.
Haberleri Kaçırma!
Caviar T-Great, Trump Mobile T1’den donanımıyla ayrılıyor
Trump Mobile T1 ise bambaşka bir fiyat seviyesinde yer alıyor. Reuters’ın aktardığı bilgilere göre şirket, aylar süren gecikmeden sonra 499 dolarlık T1 telefonlarını ön sipariş veren müşterilere göndermeye başladı. Trump Mobile CEO’su Pat O’Brien, gecikmenin geliştirme, test ve kalite kontrol aşamalarından kaynaklandığını söyledi. Telefon tarafında 17.22 cm ekran, Qualcomm Snapdragon işlemci, üçlü kamera sistemi, 5.000 mAh pil ve Android işletim sistemi öne çıkıyor.
T1 hakkında çıkan haberlerde modelin, T-Mobile REVVL 7 Pro 5G temel alınarak değiştirilmiş bir telefon olduğu da yer aldı. Buna karşılık Caviar, T-Great modelinde Android tabanlı orta sınıf bir cihaz yerine Apple’ın güncel Pro Max modelini kullanıyor. Apple Türkiye mağazasında iPhone 17 Pro ailesi 119.999 TL başlangıç fiyatıyla satışta bulunuyor. Apple, seride 17.53 cm veya 16.00 cm Super Retina XDR ekran, A19 Pro çip, 48 MP Pro Fusion kamera sistemi ve 37 saate kadar video oynatma özelliklerini öne çıkarıyor.
Caviar, mevcut iPhone 17 Pro Max sahiplerine cihazlarını T-Great görünümüne dönüştürme seçeneği de veriyor. Şirket bu işlem için ayrı bir fiyat açıklamadı. Bununla birlikte Caviar, yakın zamanda Apple henüz duyurmadan 10.000 dolarlık iPhone 18 Pro koleksiyonu da tanıttı. Marka ayrıca altın ve elmaslarla süslenmiş lüks pembe iPhone 17 Pro serisini de ürünleri arasına ekledi.
Trump Mobile tarafında ise T1 yalnızca gecikme haberleriyle öne çıkmadı. The Guardian, Trump Mobile web sitesindeki olası bir güvenlik açığı nedeniyle yaklaşık 27.000 kişinin ad, e-posta, posta adresi, sipariş kimliği ve telefon numarası gibi bilgilerinin açığa çıkmış olabileceğini yazdı. Şirket, ödeme kartı, banka bilgisi, sosyal güvenlik numarası, arama kaydı veya mesaj içeriği gibi daha hassas verilerin etkilenmediğini belirtti. Caviar T-Great ise bu haber akışının hemen ardından, Trump temalı lüks telefon arayan kitleye iPhone 17 Pro Max tabanlı bir seçenek sundu.
Bu fırsatlar ilginizi çekebilir
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.








