Ulaşım

Toyota elektrikli otomobil bataryalarına büyük yatırım yapacak

toyota elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli otomobil bataryalarına yaklaşık 13.6 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı. Otomobil portföyünü elektrikli hâle getirmeyi hedefleyen şirket, bu meblağın 9 milyar dolarlık kısmını üretim çalışmalarına ayıracak.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket 10 adet batarya üretim bandını 2025 itibarıyla hazır hâle getirmeyi amaçlıyor. Böylelikle şirketin dünyanın dört bir yanına yayılan fabrikalarındaki batarya üretim bantlarının sayısı neredeyse 70’i bulacak. Toyota’nın teknoloji şefi Masahiko Maeda, bu sayede toplam pil üretimlerinin 200 GWh seviyesine geleceğini belirtti.

Toyota’nın elektrikli otomobil bataryası üretimi için koyduğu iddialı hedefler, otomotiv sektörünün diğer önemli oyuncularının hedefleriyle benzerlik gösteriyor.  Örneğin, Volkswagen de 2030 itibarıyla Avrupa’da 240 GWh seviyesine çıkmayı hedefliyor. Ford ise 2030 itibarıyla dünya genelinde toplam 240 GWh kapasiteyi kendisine hedef olarak belirlemiş durumda.

Toyota daha önce 2025 itibarıyla 70 elektrikli otomobili yollara çıkarmış olmayı amaçladığını açıklamıştı. Bunlardan 15’inin tamamen elektrikli olması, kalanlar arasında da hem hibrit hem de hidrojenle çalışan modellerin bulunması planlanıyor. Şirket bZ4X adını taşıyan elektrikli SUV modelini de 2021 bitmeden Çin ve Japonya’da yollara çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER