Ulaşım

Toyota’nın yeni elektrikli otomobili bZ4X 2022’de yollarda olacak

toyota bz4x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toyota geçtiğimiz şubat ayında 2021 sona ermeden ABD’de piyasaya çıkacak üç elektrikli otomobilin tanıtılacağını duyurmuştu. Bu üçlüden ikisinin tam elektrikli, birisinin ise hibrit bir otomobil olacağı belirtilmişti. Geniş kapsamlı elektrikli otomobil vizyonunu kamuoyuyla paylaşan Toyota, Beyond Zero markası altında sunacağı bZ4X isimli SUV formatındaki otomobilini de gözler önüne çıkardı.

Toyota, 2050 itibarıyla karbon izini sıfırlamayı amaçlıyor. 2025 itibarıyla küresel ölçekte 70 farklı elektrikli otomobil satmayı planlayan şirket, 15 tane de tam elektrikli modeli kullanıcıların karşısına çıkaracak.

bZ4X şu an için konsept etiketi taşısa da, otomobilin bu etiketten kurtulması fazla zaman almayacak. Japonya ve Çin’de kısa süre içinde üretime başlamayı planlayan Toyota, bZ4X’i 2022’nin ortasıyla satışa sunmayı istiyor.

Toyota bZ4X hakkında şu an için fazla detay paylaşmış değil. Ancak otomobilin Subaru’yla birlikte geliştirildiği biliniyor. Otomobil için dört çekerli versiyon seçeneğinin sunulacağı ve Toyota’nın yeni e-TNGA yürüyen aksamının kullanıldığı da bilinenler arasında yer alıyor. Toyota, Beyond Zero serisinin dışında pikap kamyonetlerini de elektrikli hâle getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER