Teknoloji

Timex’in akıllı saati çalışmak için telefona ihtiyaç duymuyor

timex-one-gps-plus-060814-2

Akıllı saatlerin temel varlık sebeplerinden bir tanesi telefonun uzantısı olarak işlev görmek, herhangi bir şeyin olduğu her seferde eli cebe atma ihtiyacını ortadan kaldırmak. Ancak Timex’in yeni IronMan One GPS+ akıllı saati telefonunuzu evde unutmanızı sağlayacak. Barındırdığı 3G mobil şebeke desteği ve çeşitli dahili iletişim araçları sayesinde bağımsız bir cihaz gibi çalışabiliyor.

399.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan One GPS+ bileğinizde hantal ve çirkin görünümlü bir bilgisayar taşıyormuşsunuz hissi ve izlenimi veriyor. Qualcomm Toq modelinde olduğu gibi Mirasol ekran bulunuyor ve bu ekran sürekli açık kalacak şekilde işliyor. İkon tabanlı ana ekrana sahip olan Timex’in bu saati sağlam bir gövdeye sahip, suyun altında 50 metre derinliğe kadar çalışabiliyor.

Dahili 3G desteği sayesinde doğrudan kol saati üzerinden mesajlaşma fırsatı sunan bu akıllı saat ABD’de AT&T tarafından bir yıl ücretsiz veri bağlantısıyla birlikte sunuluyor. GPS desteği sayesinde “Beni Bul” modunu aktif etmek ve böylelikle kaybolduğunuz takdirde tek bir tıklatmayla yeri belli etmek mümkün olurken, canlı takip modu da maraton koşucularına kendi durumlarını sürekli kontrol altında tutma fırsatı veriyor. Timex’in belirttiğine göre, bu akıllı saat GPS açık olduğunda sekiz saat, normal kullanımda ise üç gün boyunca tek şarjda çalışabiliyor.

timex-one-gps-plus-060814-1

Diğer IronMan saatleri gibi One GPS+ da atletler için özel olarak geliştirilmiş gibi görünüyor. Hız ve mesafeyi ölçen saat antrenman bilgilerini çeşitli çevrim içi servislere, telefona ihtiyaç duymadan yükleyebiliyor. 4 GB dahili hafıza ve Bluetooth desteği sayesinde bu saati müzik dinlemek için de kullanmak mümkün oluyor.

Timex yaklaşık 160 yıldır saat yapmakla uğraşıyor. Elde edile tecrübe farklı bir akıllı saatin geliştirilmesine de katkıda bulunmuşa benziyor. One GPS+ akıllı telefondan bildirim gösterimi yapmıyor veya sıradaki randevu hakkında bilgi vermiyor. Onun yerine atletler veya maceraperestlerin daha güvenli, akıllı ve dışa bağlı şekilde kalmasına yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER