Teknoloji

TikTok Pakistan tarafından bir kez daha yasaklandı

avrupa komisyonu tiktok

TikTok, Pakistan tarafından bir kez daha yasaklandı. Söz konusu yasak kararı, ülkenin Peşaver kentindeki yüksek mahkeme tarafından alındı. El Cezire’nin haberine göre, mahkeme TikTok aleyhindeki bir şikayeti değerlendirirken uygulamaya erişimi yasakladı.

AppAnnie’nin TechCrunch’la paylaştığı verilere göre, TikTok’un Pakistan’da 33 milyon kullanıcısı bulunuyor. Mahkemenin kararının ardından Pakistan Telekom İdaresi (PTA) tarafından yapılan açıklamada, uygulamaya erişimin durdurulması için ülkedeki servis sağlayıcılara talimat gönderildiği belirtildi.

Baş Yargıç Qaiser Rashid Khan, TikTok videolarının “toplumdaki terbiyesizliği artırdığını” dile getirdi ve platformun ahlak dışı içerikler barındırdığını savundu. Khan, yasağın TikTok PTA ile çalışmayı kabul edene kadar yürürlükte olacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

TikTok tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “TikTok’un merkezinde uygunsuz içerikleri engellemek amacıyla koyulan güçlü önlemlerle desteklenen kreatif ifade özgürlüğü bulunuyor. Pakistan için yerel bir moderasyon ekibimiz var. Topluluk kurallarının ihlâline yönelik raporlama ve içerik kaldırma mekanizmalarımız da mevcut. Pakistan’da milyonlarca içerik oluşturucusuna ve kullanıcımıza yeniden hizmet vermek için sabırsızlanıyoruz.”

TikTok, Pakistan tarafından daha önce de yasaklanmıştı. İlk yasak kararı da TikTok’taki içerikler “ahlâk dışı” bulunduğu için alınmış, TikTok’un Pakistan’ın toplum norm ve yasalarına uyma sözü vermesinin ardından kaldırılmıştı.

İLGİLİ HABERLER