Teknoloji

Pakistan TikTok’a erişimi engelledi

abd tiktok pulse tiktok youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TikTok, Pakistan telekomünikasyon düzenleme kurulu tarafından “ahlaksız” ve “uygunsuz” videolar barındırdığı gerekçesiyle yasaklandı. Pakistan Telekomünikasyon İdaresi bundan bir ay önce de aynı gerekçelerle çöpçatan uygulamaları Tinder ve Grindr’ı yasaklamıştı.

Araştırma şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre, TikTok’un Pakistan’daki toplam indirme sayısı 43 milyonu bulmuş durumda. Bu da TikTok’u yükleme sayısı bakımından Pakistan’ın en popüler 12. uygulaması hâle getiriyor. TikTok’un App Store ve Google Play’deki toplam indirme sayısı ise 2.2 milyar civarında.

TikTok bundan birkaç ay önce Hindistan tarafından Çin menşeili olması gerekçesiyle yasaklanmıştı. ABD de benzer bir gerekçeyle TikTok’u yasaklama girişiminde bulunmuştu. Bu girişim mahkeme kararı nedeniyle durdurulsa da, kasım ayının ortasından itibaren yeni kısıtlamalar yürürlüğe girecek.

TikTok, dünya genelinde düzenleyici kurumların baskısıyla karşılaşmasına rağmen, kültürel bir fenomen olmaya devam ediyor. Ancak alınan yasak kararları ve gelecekte uygulanabilecek potansiyel yasakların TikTok’un büyümesini tehdit ettiğini söylemek gerekiyor.

Pakistanlı yetkililer, TikTok’a endişeleri gidermesi için yeterli zamanın sağlandığını ancak sosyal ağın bunu yapamadığını belirtti. TikTok’un yayınladığı son şeffaflık raporuna göre, 2020’nin ilk yarısında Pakistan, TikTok’un 40 hesaba erişimi kısıtlamasını talep etti. TikTok ise bu taleplerden sadece ikisini yerine getirdi.

TikTok, Pakistan tarafından alınan yasak kararıyla ilgili olarak The Verge sitesine bir açıklama gönderdi. Açıklamada sağlam önlemlerin uygulamada olduğunun altı çizilirken, sorunların çözülerek Pakistan’daki kullanıcılarla yeniden buluşulmasının hedeflendiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER