Teknoloji

Hindistan TikTok ve WeChat gibi bazı Çinli uygulamaları engelledi

tiktok universal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı aralarında TikTok ve WeChat’in de bulunduğu birkaç düzine Çin merkezli uygulamayı engelledi. Bakanlık bu kararı söz konusu uygulamaların “Hindistan’ın egemenliğine ve bütünlüğüne zarar veren” aktivitelere dahil olması nedeniyle böyle bir karar alındığını duyurdu. Yasaklılar listesinde toplam 59 uygulama yer alıyor.

Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok için Hindistan büyük bir pazar. Nisan ayında SensorTower tarafından paylaşılan verilere göre, TikTok’un 2 milyarlık indirme sayısının yüzde 30’u Hindistan’dan geliyor. Yine Çinli bir internet şirketi Tencent’in sahibi olduğu WeChat mesajlaşma uygulaması ise dünya çapında 1 milyarı aşan indirme sayısına ulaşmıştı.

Hindistan TikTok’u ilk kez engellemiyor. Ülke yönetimi, platform ile ilgili olarak pornografiye yönelik endişeleri nedeniyle geçen yıl Apple ve Google’a bu uygulamayı ilgili uygulama mağazalarından çıkarmaları yönündeki taleplerini iletmişti. Hindistan meclis üyeleri TikTok’un müstehcen içeriğin yayılımını ve kültürel yozlaşmayı teşvik ettiğini kaydetmişti. O yasak bir hafta sonra kaldırılmıştı.

Son zamanlarda Çin ve Hindistan arasındaki gerilim yüksek. Bu ayın başlarında iki ülke arasındaki sınırda 20 Hindistan askeri ölü bulunmuştu. Jeopolitik durumun Hindistan’ın TikTok ve diğer Çinli uygulamaları yasaklamasında ne kadar etkili olduğu bilinmiyor, ancak bunun da önemli bir katkısının olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER