Teknoloji

Yeni Google Chrome sürümü daha az kaynak kullanacak, daha verimli çalışacak

google chrome ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Chrome 89 sürümüyle kullanıcılarına sunduğu verimlilik iyileştirmelerine dair bilgiler paylaştı. İnternet devi tarafından verilen bilgiye göre; tarayıcının hem Windows hem macOS hem de Android versiyonu daha az kaynak tüketecek. Daha hızlı başlatma ve daha tepkisel çalışma da Google’ın dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. iOS versiyonundaki iyileştirmeler konusunda ise bilgi verilmiş değil.

Kesin faydalar ise platformdan platforma değişecek gibi görünüyor. Google’dan verilen bilgiye göre, ön plandaki sekmeyi daha verimli kullanacak olan Chrome 100 MiB seviyesinde bir tasarruf yapabilecek. macOS tarafında arka plandaki sekmelerin yönetimi sayesinde yüzde 8 oranında bir verimlilik artışı sağlanabilecek. Google, yapılan iyileştirmeler sayesinde Mac’lerin daha sessiz ve soğuk çalışabileceğinin altını çizdi.

Windows ve Android için de daha gelişmiş bir bellek ayrıştırıcısı kullanan Google, böylelikle bellek kullanımını azaltmanın yanında tarayıcının tepkiselliğini de artırabiliyor. Windows tarafında bellek tasarrufu yüzde 22 seviyesine ulaşırken, genel tepkisellik de yüzde 9 oranında artıyor.

Chrome’un Android uygulamasında bellek kullanımı yüzde 5 oranında azalırken, başlatma hızı da yüzde 5 oranında artıyor. 8 GB veya daha yüksek RAM kapasitesine sahip Android 10 veya üstü sürümlerle çalışan telefonlarda ise sayfa yükleme hızının 8,5 kat artacağı belirtiliyor.

Google, Chrome 89 öncesindeki sürümlerde de benzer performans artışlarını vadetmişti. Örneğin geçtiğimiz yılın sonunda yayınlanan Chrome 87 sürümü, “son yılların en büyük performans artışını gösteren sürüm” olarak tanımlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER