Teknoloji

The New York Times Wordle sayesinde on milyonlarca kullanıcı kazandı

wordle the new york times

İnternet tarayıcısı üzerinden oynanan kelime oyunu Wordle, popüler hâle gelmesinden kısa bir süre sonra The New York Times tarafından satın alınmıştı. Bu yatırım en azından kısa vadede karşılığını vermiş gibi görünüyor.

Gazeteden yapılan açıklamada, Wordle sayesinde 2022’nin ilk çeyreğinde on milyonlarca yeni kullanıcı kazanıldığı belirtildi. Wordle için gelenlerin gazetenin diğer oyunlarını denediğine de dikkat çekildi.

Bu artışa paralel olarak The New York Times, 387 bin dijital abone kazandı. Gazetenin toplam abone sayısı 9.1 milyona çıkarken, dijital gelirleri de yüzde 26 oranında arttı. Gerçekleştirilen satın almalar nedeniyle gazetenin bir yıl önce 41.1 milyon dolar olan net kârı 4.7 milyon dolara geriledi.

Wordle sayesinde The New York Times abone saysında kaydedilen artışa çok şaşırmamak gerekiyor. Gazete oyunu popülaritesinin en yüksek olduğu dönemde satın almış ve bu ilgi ilk çeyrek boyunca devam etmişti. Anlaşmanın uzun vadede anlamlı olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Wordle’ın uzun vadeli istikrarı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Buna ek olarak, The New York Times hâlâ sunduğu oyunlardan ziyade bulmacasıyla tanınıyor. Dolayısıyla Wordle hakkında daha net yargılarda bulunmak için biraz daha beklemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER